21 Savage

21 Savage eredetileg Shéyaa Bin Abraham-Joseph néven született 1992-ben, Londonban Szülei dominikai és a haiti származásúak. Székhelye azonban a Georgia állambeli Atlanta lett. 2015-ös mixtape-jével szerzett ismerettséget, majd ezt követte 2016-ban egy EP Savage Mode címmel. Ugyanebben az évben már közreműködik Drake „Sneakin’” című kislemezén.

Akkor kezdett el rappelni, amikor baratája 21. születésnapján meghalt. 2013-ban a barátja nagybátyja adott pénzt, hogy felvehesse dalait. 2014-ben megjelent a debütáló kislemeze, a „Picky”, melyet DJ Plugg producerelt, később ez a szám is felkerült a debütáló mixtape-re, mely 2015. május 25-én jelent meg The Slaughter Tape címmel. A kiadvány után az Interview magazin „atlantai underground hősnek” nevezte.

2016 júliusában jelent meg a Savage Mode című EP, mellyel már nemzetközi sikereket tudott elérni és a 23. helyig jutott a Billboard 200-as listáján. 2017 január 18-án bejelentette, hogy az Epic Records mellett kötelezi el magát és még ugyanebben az évben megjelent debütáló nagylemeze, az „Issa Album”, mely a második helyen nyitott az US Billboard 200-on. Szintén 2017-ben közreműködött Post Malone „Rockstar” című dalában, ami number one helyezést ért el a Billbaord Hot 100-as listán.

2018 áprilisában közreműködött Young Thug „Hear No Evil” EP-jén, olyan előadókkal karöltve, mint Nicki Minaj és Lil Uzi Vert. Később Ty Dolla $ign „Clout” című dalában is feltűnt. 2018 decemberében posztolta ki következő nagylemezének a borítóját , melynek tracklistje december 13-án Louis Bell producer instagram sztorijában látható volt. December 21-én megjelent az „i Am > I Was” névre keresztelt nagylemez. Hallható az albumon Travis Scott, Post Malone, Offset, J. Cole, Lil Baby és még mások. A hanganyag number one helyen debütált a US Billboard 200-as listáján.

Hozzászólások

Hozzászólás