Alle Farben

Frans Zimmer, művésznevén Alle Farben 1985. január 5-én látta meg a napvilágot Berlinben. A német DJ és producer a főváros híres, kreuzbergi negyedében nőtt fel, ahol a mai napig él és alkot.

Középiskolai tanulmányainak befejeztével festészetet szeretett volna tanulni a Berlini Művészeti Egyetemen, azonban sikertelen felvételi vizsgája miatt ez nem valósulhatott meg. Ezután elvégzett egy grafikus képzést a német főváros egyik magániskolájában, majd alkalmi munkákból élt. Dolgozott cukrászként a Berlin Café-ban, szabadidejében képeket festett. Műveit aztán eladta vagy barátainak ajándékozta.

2009-ben elhatározta, hogy teljes mértékben a zenélésre fog koncentrálni. Először a Soundcloud nevű zenei portálra töltötte fel dalait, és ezzel párhuzamosan Berlin éjszakai klubjaiban, bárjaiban vállalt fellépéseket. Ekkor még Hundert Farben néven (a nevet a híres osztrák művész, Friedensreich Hundertwasser ihlette).

Az áttörés 2012. május 1-én következett. Ekkor már Alle Farben néven állt színpadra a berlini, Electro Swing Club Open Air fesztiválon. A tempelhofi repülőtéren megrendezett eseményen közel 30.000 ember előtt játszhatott.

2014-ben Frans szerződést kötött a Guesstimate/b1 nevű kiadóval.  Április 15-én megjelent első kislemeze ’’She Moves (Far Away)’’ címmel, Graham Candy közreműködésével. Nem sokkal később, május 23-án debütált első studióalbuma, ami a ’’Synesthesia – I Think in Colours’’ nevet kapta.

2015-ben Anna Naklab énekesnővel és a Younotus producerduóval közösen újragondolták a Reamonn zenekar ’’Super Girl’’  című számát, megalkotva ezzel az év egyik legnagyobb slágerét. A dal az osztrák slágerlista élén nyitott, Németországban platinalemez lett, emellett 46 hétig folyamatosan megtalálható volt a német charton.

2016. június 3-án megjelent a ’’Music Is My Best Friend’’, Alle Farben második albuma. A DJ ekkor újra összeállt a Younotus duóval, és az új korongról kislemez formájában megjelentették a ’’Please Tell Rosie’’ című dalt. Az Alle Farben – Younotus kooperáció ezúttal sem okozott csalódást: egyből a német slágerlista élmezőnyébe ugrottak, és be is zsebeltek egy újabb platina lemezt. Hasonló sikereket ért el még ebben az évben a Chris Gelbuda énekessel kiadott ’’Bad Ideas’’ is. 2016 nyarán Alle Farben sorra lépett fel olyan nagy elektronikus zenei rendezvényeken, mint például a holland Awakenings Fesztivál vagy a német SonneMondSterne Fesztivál.

2017. április 7-én Janieck Devy-val (Lost FrequenciesReality” című számából lehet ismerős) karöltve a ’’Little Hollywood’’ című újdonsággal jelentkeztek.

Ez alatt a pár év alatt a DJ már a világ számos pontját meghódította. Elég ha csak New Yorkot, Párizst, Zürichet vagy Kuala Lumpurt említjük. És úgy tűnik, a sikersztori folytatódik, hiszen Alle Farben nem ismer határokat, ha zenéről, művészetről van szó. Úgy ötvözi a klasszikus vagy a swing zene dallamait az elektronikus zenével, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Mindemellett pedig olyan látvány– és színvilágot tár a hallgatók, nézők elé, hogy a katarzis élmény szinte garantált.

Hozzászólások

Hozzászólás