Alle Farben

Frans Zimmer, művésznevén Alle Farben 1985. január 5-én látta meg a napvilágot Berlinben. A német DJ és producer a főváros híres, kreuzbergi negyedében nőtt fel, ahol a mai napig él és alkot.

Középiskolai tanulmányainak befejeztével festészetet szeretett volna tanulni a Berlini Művészeti Egyetemen, azonban sikertelen felvételi vizsgája miatt ez nem valósulhatott meg. Ezután elvégzett egy grafikus képzést a német főváros egyik magániskolájában, majd alkalmi munkákból élt. Dolgozott cukrászként a Berlin Café-ban, szabadidejében képeket festett. Műveit aztán eladta vagy barátainak ajándékozta.

2009-ben elhatározta, hogy teljes mértékben a zenélésre fog koncentrálni. Először a Soundcloud nevű zenei portálra töltötte fel dalait, és ezzel párhuzamosan Berlin éjszakai klubjaiban, bárjaiban vállalt fellépéseket. Ekkor még Hundert Farben néven (a nevet a híres osztrák művész, Friedensreich Hundertwasser ihlette).

Az áttörés 2012. május 1-én következett. Ekkor már Alle Farben néven állt színpadra a berlini, Electro Swing Club Open Air fesztiválon. A tempelhofi repülőtéren megrendezett eseményen közel 30.000 ember előtt játszhatott.

2014-ben Frans szerződést kötött a Guesstimate/b1 nevű kiadóval.  Április 15-én megjelent első kislemeze ’’She Moves (Far Away)’’ címmel, Graham Candy közreműködésével. Nem sokkal később, május 23-án debütált első studióalbuma, ami a ’’Synesthesia – I Think in Colours’’ nevet kapta.

2015-ben Anna Naklab énekesnővel és a Younotus producerduóval közösen újragondolták a Reamonn zenekar ’’Super Girl’’  című számát, megalkotva ezzel az év egyik legnagyobb slágerét. A dal az osztrák slágerlista élén nyitott, Németországban platinalemez lett, emellett 46 hétig folyamatosan megtalálható volt a német charton.

2016. június 3-án megjelent a ’’Music Is My Best Friend’’, Alle Farben második albuma. A DJ ekkor újra összeállt a Younotus duóval, és az új korongról kislemez formájában megjelentették a ’’Please Tell Rosie’’ című dalt. Az Alle Farben – Younotus kooperáció ezúttal sem okozott csalódást: egyből a német slágerlista élmezőnyébe ugrottak, és be is zsebeltek egy újabb platina lemezt. Hasonló sikereket ért el még ebben az évben a Chris Gelbuda énekessel kiadott ’’Bad Ideas’’ is. 2016 nyarán Alle Farben sorra lépett fel olyan nagy elektronikus zenei rendezvényeken, mint például a holland Awakenings Fesztivál vagy a német SonneMondSterne Fesztivál.

2017. április 7-én Janieck Devy-val (Lost FrequenciesReality” című számából lehet ismerős) karöltve a ’’Little Hollywood’’ című újdonsággal jelentkeztek.

Ez alatt a pár év alatt a DJ már a világ számos pontját meghódította. Elég ha csak New Yorkot, Párizst, Zürichet vagy Kuala Lumpurt említjük. És úgy tűnik, a sikersztori folytatódik, hiszen Alle Farben nem ismer határokat, ha zenéről, művészetről van szó. Úgy ötvözi a klasszikus vagy a swing zene dallamait az elektronikus zenével, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Mindemellett pedig olyan látvány– és színvilágot tár a hallgatók, nézők elé, hogy a katarzis élmény szinte garantált.

Hozzászólások

Hozzászólás

lunette de soleil ray ban ray ban pas cher lunette de soleil ray ban ray ban pas cher lunette de soleil ray ban ray ban pas cher occhiali da sole ray ban outlet occhiali da sole ray ban outlet occhiali da sole ray ban outlet occhiali da sole ray ban outlet occhiali da sole ray ban outlet occhiali da sole ray ban outlet louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin outlet louboutin outlet louboutin outlet louboutin outlet louboutin outlet louboutin outlet air max pas cher air max pas cher air max pas cher air max pas cher air max pas cher air max pas cher air max outlet air max outlet air max outlet air max outlet air max outlet air max outlet sunglass hut Sunglass Hut Online Shop