Miley Cyrus

Miley Ray Cyrus énekes-dalszerző, színésznő, a 90-es évekbeli country sztár, Billy Ray Cyrus lánya. A hírnév felé gyermekszínészként indult, később a Hannah Montana című Disney-sorozat főszereplőjének bőrébe bújva tini ikon lett belőle, majd a fókuszt énekesi karrierjére helyezve sikeres popsztárrá vált.

Miley Destiny Hope Cyrus-ként anyakönyvezve, 1992. november 23-án született a Tennessee állambeli Franklin városában. A „Miley” becenév gyerekkorában ragadt rá elevensége és mosolygós természete miatt. Édesapja Billy Ray Cyrus country-énekes, édesanyja Letitia Jean Cyrus. Két vérszerinti és három féltestvére van. Igazi zenés família az övék; Miley mellett bátyja, Trace, nővére, Brandi, és húga, Noah is megörökölte az előadói vénát.

Gyermekszínészként kis szerepekkel kezdte a Doki című sorozatban és Tim Burton Nagy Hal című filmjében, de a nagy áttörést a Hannah Montana Disney-sorozat főszerepe hozta el számára, melytől valódi tinisztárrá vált. Miley lett az első olyan előadó, aki zeneileg és színészileg is „termelt” a The Walt Disney Company-nak. Első EP-je, a Hannah Montana: Best of Both Worlds 2006-ban jelent meg és Billboard listavezető lett.

A dupla-lemezes Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus 2007. június 26-án érkezett: az első lemezen a Hannah Montana második évadának soundtrackje kapott helyet, míg a másodikon Miley Cyrus önálló, debütáló stúdióalbuma, melyet 2008-ban a Breakout követett. Utóbbi volt az első olyan lemeze, melyben már elvonatkoztatott Hannah Montana-beli énjétől. Olyan slágerek szerepeltek rajta, mint a 7 Things, a See You Again és a Fly on the Wall. Ebben az évben megkapta első nagyobb filmszerepét is a Volt című animációs filmben, Penny szinkronhangjaként. Emellett John Travoltával elkészítette az I Thought I Lost You című dalt, ami Golden Globe-jelölést hozott neki. Filmes karrierje a Hannah Montana: The Movie című filmmel folytatódott; mind a film, mind a soundtrack világsiker lett.

2009-ben életrajzi könyvet jelentetett meg Miles to Go, avagy, Miley Cyrus: Az én sztorim címmel. 2009. augusztus 28-án megjelent The Time of Our Lives című EP-je, amiről a Party in the U.S.A. a Billboard Top 40 élére repítette, és a Billboard Hot 100-ban is második lett. 2010-ben jelent meg  harmadik stúdióalbuma, a Can’t Be Tamed. Vezető kislemeze és címadó dala egy szexualizált előadóművész képét festi le. Miley személyes tapasztalataiból merítette az ihletet, hiszen ekkorra Disney-sztár alteregójához illő, kislányos imidzsét rég levetkőzte, és fiatal nővé válását körbefonták a média által nem ritkán felnagyított, botrányos történések. 2010-ben jelent meg a Nicholas Sparks regénye ihlette Utolsó dal című film, melyben a főszereplőt, Ronnie Millert játszotta. A filmet a kritikusok nem fogadták kitörő lelkesedéssel, a rajongók viszont annál inkább, a 2011-es Kids Choice Awards-on a legjobb színésznőnek járó díjat hozta Miley számára. Ebben az évben kezdték el vetíteni a Mindörökké Hannah Montana-t, amely a sorozat negyedik és egyben utolsó évada volt. 2012-ben Demi Moore oldalán leforgatta LOL című filmjét, melyben a főszereplő, Lola karakterét formálta meg. Megjelent, ám csupán 13 országban vetítették So Undercover című filmjét.

2013-ban Miley az RCA Records-hoz szerződött és megjelentette negyedik nagylemezét, a Bangerz-t, melyen olyan producerekkel dolgozott együtt, mint Pharrell Williams és Mike Will Made-it, és melyből több, mint egymilliót adtak el az USA-ban. We Can’t Stop című kislemeze hatalmas siker lett, melyet az MTV Video Music Awards-on, Robin Thicke-el közösen adott elő, egy emlékezetes és a közvéleményt megbotránkoztató performansz keretében. Megjelent később a Wreckling Ball című kislemeze, mely főként merész videójának köszönhetően felkorbácsolta a kedélyeket, mégis listavezető slágerré vált. Miley visszatéréséről a zeneiparba MTV-s dokumentumfilm is készült, Miley: The Movement címen.

2015-ben két karácsonyi vígjátékban szerepelt; a The Night Before-ban és az A Very Murray Christmas-ben is önmagát alakította. A 2015-ös Video Music Awards háziasszonyaként bejelentette a Miley Cyrus & Her Dead Petz ingyenes, független kiadvány érkezését, mely idejére átmenetileg elhagyta a popzene ösvényét, és 23 track erejéig a pszichedelikus dallamokkal kísérletezett, a Flaming Lips tagjainak iránymutatásával. 2016-ban a The Voice tehetségkutató show mentorává vált, és szerepet kapott Woody Allen Crisis in Six Scenes című tévésorozatában, 2017-ben pedig kis szerepet kapott  A galaxis őrzői 2-ben.

Gyökereihez visszatérve – és a botrányait maga mögött hagyva – 2017-ben új nagylemezzel jelentkezett. Szeptember 29-én megjelent hatodik stúdióalbuma, a Younger Now. A country hatásoktól sem mentes lemez szinte valamennyi dalát Miley jegyzi, egyetlen szerzőtárssal dolgozott, Oren Yoellel, aki a Dead Petz albumra is írt négy számot. A hangzásvilágban keveredik sz énekesnő szülőföldjének, Nashville-nek világa a kaliforniai partok álmodozó hangulatával, de található benne a 60-as, 70-es évek vibe-jából is. Illetve a Week Without You című szerzeményt például Elvis inspirálta. A kiadvány első kislemeze, a májusban napvilágot látott Malibu hamar a listák élére került; nem egészen két hét alatt a 100 milliós nézettség közelébe került a YouTube-on, de a legnépszerűbb stream oldalak is hangosak tőle. Az Egyesült Államok eladási listáján a második helyig kúszott fel a nóta, a Billboard Hot 100-as listáján pedig a Top 10-be került. Az augusztusban megjelent címadó dal, illetve a Week Without You és az Inspired is sikeresnek bizonyult, ám az albumot összességében vegyes kritikával fogadták.

Miley hírnevét sokszor kamatoztatta jótékonysági megmozdulásokban. Több ilyen célú kiadványon is szerepel:  Just Stand Up!Send It On, Everybody Hurts, We Are the World 25 for Haiti. Az évek során sok szervezet és alapítvány munkáját segítette, több akciót szervezett, 2014-ben pedig ő maga is létrehozott egy alapítványt; a Happy Hippy Foundation a hajléktalan, vagy valamilyen okból nehézzé vált sorsú fiatalokat és az LMBTQ-közösség tagjait támogatja.

Miley Cyrus példaképei többek között: Elvis Presley, Madonna, Dolly Parton, Timbaland, Joan Jett, Lil Kim, Shania Twain, Hanson, OneRepublic, Britney Spears.

Megannyi viharos celeb-szerelem (Tyler Posey, Nick Jonas, Patrick Schwarzenegger, Justin Gaston , Carter Jenkins stb.) után jelenleg exvőlegényével, Liam Hemsworth-szel alkot ismét egy párt.

Hozzászólások

Hozzászólás

lunette de soleil ray ban ray ban pas cher lunette de soleil ray ban ray ban pas cher lunette de soleil ray ban ray ban pas cher occhiali da sole ray ban outlet occhiali da sole ray ban outlet occhiali da sole ray ban outlet occhiali da sole ray ban outlet occhiali da sole ray ban outlet occhiali da sole ray ban outlet louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin outlet louboutin outlet louboutin outlet louboutin outlet louboutin outlet louboutin outlet air max pas cher air max pas cher air max pas cher air max pas cher air max pas cher air max pas cher air max outlet air max outlet air max outlet air max outlet air max outlet air max outlet sunglass hut Sunglass Hut Online Shop