Travis Scott

Travis Scott 1991. április 30-án látta meg a napvilágot Jacques Berman Webster néven, Houstonban. Egy és hat éves kora között a nagymamájával élt, később költözött Missouriba a szüleivel. A középiskola elvégzése után felvételt nyert a Texasi Egyetemre, de zenei karrierje miatt másodéves korában félbehagyta tanulmányait. Szülei bizonyos mértékig támogatták zenei karrierjének elindulását, melynek érdekében Travis New York-ba költözött.

2008-ban egy régi barátjával, Chris Holloway-el The Graduates néven alapítottak duót, melynek első EP-je a Myspace-en debütált. A következő évben Scott és OG Chess új projektet hozott létre The Classmates néven. New York után Los Angeles fele vette az irányt, ahol találkozott az atlantai rapperrel, T.I.-al.

Scott első szólóprojektje az Owl Pharaoh névre keresztelt mixtape volt, de a projektet újrakreálta Kanye West és Mike Dean, ami végül 2013. május 21-én jelent meg. Ezt követte a második mixtape, a Days Before Rodeo. A Rodeo című nagylemez bejelenését a Twitteren tette közzé, mint az első kiadónál megjelent stúdióanyaga. A nagy sikernek köszönhetően turnéra indult Young Thug és Metro Boomin társaságában 2015 márciusában. Az áprilisig tartó koncertsorozat érintette Denvert, Houstont, Chicagot, Detroit-ot, New Yorkot, Atlantát, Philadelphiat, Los Angelest, San Franciscot, Seattle-t. Néhány városban Kanye West és Chris Brown is vendégszerepelt az előadásokon.

A Rodeo 2015 szeptember 4-én jelent meg a Grand Hustle és az Epic Records kiadó gondozásában. A lemezen vendégszerepel többek között Quavo, Juicy J, Kanye West, The Weeknd, Justin Bieber, Young Thug. A lemez pozitív kritikákat kapott és a US Billboard 200-as listán harmadik helyen debütált, míg a Billboard Rap Albums listán az első helyen debütált. Kicsivel később 2016 januárjában Scott már az új albumról beszélt, melynek májusában már a címét is tudta: Birds in the Trap Sing McKnight. 2016 augusztus végén jelentette be Instagramon, hogy a lemez elkészült, szeptember 11-én pedig már a US Billboard 200 #1 helyén volt található a kész anyag. Egy európai turnéra is sort kerített június 23-a és július 9-e között, mely érintett nagy fesztiválokat és kis klubokat egyaránt.

Astroworld címmel jelentette be harmadik nagylemezét, mely a houstoni vidámparkról kapta a nevét. Eközben Scott szerepelt Drake „Portland” című dalában, mely a US Billboard Hot 100-as lista kilencedik helyére tornázta fel magát. 2017. augusztus 10-én „albummódba” rakta magát, melyről Twitteren adott hírt, de előtte Kendrick Lamar turnéján vendégelőadóskodott. Augusztus 27-én pedig Travis a 30 Seconds to Mars társaságában lépett fel a 2017-es MTV Video Music Awards-on. Közös albumot adott ki Quavo-val „Huncho Jack, Jack Huncho” címen, mely a Billboard 200-as listájának 3. helyén debütált.

2018. május 3-án jelent meg a „Watch” című kislemeze, melyen közreműködik Kanye West és Lil Uzi Vert is. Ez az anyag már az Astroworld-öt volt hivatott reklámozni. Az album 2018. augusztus 3-án jelent meg és a Billboard 200-as listán #1 helyen nyitott.

  1. február 1-én született meg kislánya, Stormi Webster.

Hozzászólások

Hozzászólás