10 éve alakult meg a One Direction, minden idők egyik legsikeresebb csapata

2020. július 23. világszerte nagyon fontos dátum az One Direction rajongói számára: erre a napra esik a zenekar megalakulásának 10. évfordulója.

Ennek a különleges napnak a megünneplésére, és a rajongók legnagyobb örömére, megjelent egy vadonatúj, csak és kizárólag az évfordulóról szóló webhely, és egy 10 éves ünnepi videó, amelyet a csapattagok kifejezetten rajongóik számára készítettek. Ezen kívül lehetőség van különleges lejátszási listákat létrehozni, a világ legnagyobb streamingszolgáltatóinak felületein.

Július 23-án elindult egy speciális „10 Years of One Direction” nevű weboldal, amely magával ragadó, izgalmas, interaktív élményt biztosít a csapat rajongóinak. A webhely egy idővonal formájában jelenik meg, amely bemutatja a csapat történetét, az első meghallgatástól egészen addig, amíg a srácok úgy döntöttek, szünetet tartanak. Az oldalon megtalálhatóak a zenei videók, albumborítók, TV-előadások, és a színfalak mögötti, ritkán látott jelenetek is.

A rajongók lehetőséget kapnak saját megosztható „mixtape” lejátszási listát létrehozni a webhelyen, amely személyre szabható, és az idővonal azon szekciója alapján ajánl tartalmat, melynek felfedezésével a legtöbb időt töltik.

Július 23-án egy vadonatúj, az évfordulóra készült videó is megjelent. A videó dokumentálja a zenekar karrierjének legfontosabb eseményeit, az X Factor-os megalakulásától kezdve egészen a „History” kislemez kiadásáig, beleértve a videoklipeket, az előadásokat, és a színfalak mögötti őszinte videókat.

Az esemény tiszteletére, különleges, átalakított EP-k jelentek meg a streaming platformokon, b-oldalakkal és ritka dalokkal, remixekkel, élő felvételekkel és a dalok akusztikus változataival, egyben – ahogy előtte még soha – arra várva hogy a rajongók újra felfedezzék őket.

A One Direction közel 200 millió lemezt adott el világszerte, hallgatottsága pedig a legnagyobb streaming oldalakon már túllépte a 21 milliárdot. Youtube csatornájuk 31 millió feliratkozóval büszkélkedhet, nézettsége pedig, több mint 10 milliárd, míg social média oldalaik összesített követése közel 90 millió (Facebook – 38m, Twitter – 30.3m and Instagram – 17.6m).

Az együttes közel 200 díj tulajdonosa, többek között 7 BRIT Awards, 4 MTV Music Awards, 6 Billboard Music Awards, 7 American Music Awards és 28 Kids Choice Awards díj. “FOUR” címre keresztelt albumuk megjelenését követően, a One Direction lett az első csapat a történelemben, akinek mind a négy albuma első helyen debütált a Billboard 200 listáján.

Hozzászólások

Hozzászólás