2CELLOS: Despacito – a nyár slágere, ahogy még nem hallottad

A spontán ötletek a legütősebbek: a két horvát csellista alkotta duó, a 2CELLOS, épp egy zágrábi stúdióban dolgozott, amikor poén gyanánt eljátszották Daddi Yankee és Luis Fonsi kikerülhetetlen slágerét, a Despacito-t. A hirtelen felindulásból elkövetett feldolgozás annyira jól sikerült, hogy gyorsan fel is vették a csellós verziót, és egy klipet is forgattak hozzá egy közeli bárban, illetve a város utcáin. „Jó hangzású dal, élmény játszani. Mi így akartuk megmutatni, hogy mennyire élvezzük a zenélést és a nyarat” – mondta a két zenész, Luka Sulic és Stjepan Hauser.

A horvát páros 2011 óta készít albumokat: legutolsó anyaguk idén tavasszal jelent meg Score címmel (a London Symphony Orchestra közreműködésével), és csupa filmzenei átiratot rejt – többek között a Trónok harca, a Schindler listája, A Gyűrűk Ura, a Titanic, A rettenthetetlen, a Love Story vagy a Gladiátor világhírű melódiáival.

A két horvát csellójátékával előszeretettel bontja le a műfaji korlátokat, így náluk a klasszikus- és filmzenei kalandozások épp úgy megférnek, mint a rock és pop slágerek sajátos értelmezései. Elsőként Michael Jackson Smooth Criminal feldolgozásával hívták fel magukra a figyelmet, azóta pedig világszerte teltházas arénáknak játszanak, és több alkalommal Sir Elton John különleges vendégeiként léphettek színpadra. A magyar közönség is találkozhatott már velük, hiszen 2015. október 10-én a Papp László Budapest Sportarénában adtak fantasztikus koncertet – ahová ráadásul idén visszatérnek: december 16-án ismét a fővárosi létesítményben köszönthetjük őket!

Hozzászólások

Hozzászólás