A Nick Mason’s Saucerful Of Secrets, a korai Pink Floyd koncertek hangulatát hozza el

‘Nick Mason’s Saucerful Of Secrets Live At The Roundhouse’ címmel jelenik meg Nick Mason együttesének, 2019 májusában, a legendás londoni helyszínen adott teltházas koncertjének felvétele. A hatalmas kritikai sikernek örvendő turné londoni állomásán felvett ‘Live At The Roundhouse’ tökéletesen adja vissza, ahogy az együttes újra életre kelti a Pink Floyd egy olyan korai korszakának zenéjét, ahol olyan dalokat hallhat a közönség, amiket az anyabanda korábban ritkán, vagy sohasem játszott élőben.

A Trafalgar Releasing és a Sony Music Entertainment együttműködésének köszönhetően, a ‘Nick Mason’s Saucerful Of Secrets Live At The Roundhouse’-t március 10-én, világszerte a mozik vásznára került. A vetítsek előtt egy exkluzív, csak és kizárólag a mozis bemutató számára készült felvétel látható, amely során az Nick Mason és együttese rajongói kérdésekre válaszolt meg.

Nick Mason, Gary Kemp, Guy Pratt, Lee Harris and Dom Beken, vagyis a Nick Mason’s Saucerful Of Secrets együttes tagjainak közös munkáját az az ötlet adta, hogy olyan korai Pink Floyd dalokat játsszanak el élőben, amelyek még a Dark Side Of The Moon megjelenése előtt jöttek ki, és az együttes már évtizedek óta nem tartotta őket koncertrepertoáron. Ennek a kollaborációnak köszönhetően, Nick Mason újra koncertezni kezdett, amire a 2005-ös Live 8 fellépés óta nem volt példa. Nick így nyilatkozott arról hogy kezdődött a közös munka „menjünk be a próbaterembe, játsszunk, és nézzük meg mi lesz a végeredmény”

Pár hónappal később, 2018. május 20-án,  a Nick Mason’s Saucerful Of Secrets együttes visszavitte a Pink Floyd’s dobosát a klubok világába, az 1967-es camdeni koncert óta először. A fellépés osztatlan sikert aratott, melyet hamarosan egy világkörüli turné bejelentése követett, melyek azonnal teltházasak lettek. A turné befejezése után, egy maroknyi angliai állomást jelenetettek be, többek között a híres londoni Roundhouse-ban, azon a legendás helyszínen ahol a Pink Floyd először 1966 október 15-én lépett fel, az International Times nyitóbuliján.

‘Nick Mason’s Saucerful Of Secrets Live At The Roundhouse’ felvétele azt a lelkesedést örökíti meg ami az együttes koncertjeit kíséri, már a legelső fellépés óta.  Majdnem napra pontosan egy évvel az első koncert után, nem messze az eredeti helyszíntől, egy szenvedélyes és boldog együttes adja elő a dalokat.  Az Arnold Layne és a Vegetable Man garázsbandás hangulatától, az Interstellar Overdrive pszichedeliks utazásáig, Nick Mason’s Saucerful of Secrets egy utánozhatatlan együttest képét mutatja akik boldogan adják elő a Pink Floyd korai korszakának dalait.

A kiadvány 2020.04.17.-én válik elérhetővé, a Sony Music gondozásában, dupla-CD/DVD, dupla-vinyl, és Blu-ray kiszerelésben.

Hozzászólások

Hozzászólás