Alle Farben: kétszer is Hollywoodot csempész Magyarországra a legmenőbb német DJ

Május 19-én az Akváriumban, nyár végén pedig a Strand Fesztiválon táncoltatja meg az egybegyűlteket a német Grammy-nek megfelelő ECHO-díjjal kitüntetett Alle Farben, aki holland koprodukcióban szállította le legfrissebb dalát.

Az utóbbi három évben több mint 1.5 millió lemezt adott el Alle Farben – polgári nevén Frans Zimmer -, aki ráadásul 103 hétre (!) bebetonozta magát a német rádiós játszási listán is. A hazai közönség elsősorban olyan nótákon keresztül ismerhette meg őt, mint a Please Tell Rosie vagy az itthoni rádiók által is előszeretettel játszott Bad Ideas. Music Is My Best Friend címmel tavaly jelentette meg a második albumát, de máris meglepte az elektronikus zene szerelmeseit egy új szerzeménnyel, amely a Little Hollywood címet kapta, és amelyben a holland Janieck vendégeskedik.

Farben a dalszerzés mellett igen aktívan turnézik is: 2017-ben is legalább 100 alkalommal foglalja el a helyét a DJ pult mögött. Ebből kétszer biztosan Magyarországot is útba ejti: először május 19-én az Akváriumban szolgáltatja majd a talpalávalót, augusztus utolsó napjaiban pedig a Balaton partján, a Strand Fesztiválon hívja táncba a Zamárdiba látogatókat.

A berlini srácnak lételeme a kísérletezés, ennek megfelelően képtelen leragadni egyetlen stílusnál és műfajnál. Ezért szívesen dolgozik együtt más muzsikusokkal, hagyja, hogy egy csipetnyi klasszikus zene és swing is beszivárogjon a dalaiba, miközben a talapzatot a techno, a minimal és a house alkotja: számára semmi ellentmondásos nincs abban, hogy Csajkovszkijt nyomjon egy fesztiválon vagy egy klubban. A DJ setjei sem csak egymás után pakolt dalokból állnak, hanem mindig komoly koncepció mentén építi fel a bulijait. Természetesen Berlin éjszakai élete is jól tetten érhető Alle Farben zenéjében: változatos, színes, határtalan, és mindig nagyon keskeny sávban egyensúlyoz a melankólia és az öröm között.

Hozzászólások

Hozzászólás