Ingrosso unokatestvére képviseli Svédországot az Eurovízión!

Benjamin Ingrosso svéd énekes-dalszerző indul majd Svédország színeiben a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon. Családneve ismerősen csenghet számunkra: egyik unokatestvére Sebastian Ingrosso, a Swedish House Mafia és az Axwell & Ingrosso formáció tagja.

Benjamin nemrég jelentette meg Dance You Off című dalát, amire máris világszerte felfigyeltek. Felkerült a legnagyobb, nemzetközi Spotify listákra és az ikonikus brit BBC Radio 2 is előszeretettel pörgeti. Megnyerte vele Svédország országos dalversenyét, a Melodifestivalent, ezért május 10-én ő képviselheti hazáját Lisszabonban.

 

 

A csupán húsz esztendős Benjamin már egészen kiskorától kezdve szerepel, mindig is egyértelmű volt számára, hogy művészként kamatoztatja tehetségét – akár dalszerzői, akár előadói vénájáról legyen szó. Néhány éve azonban úgy döntött, hogy kizárólag a dalírásra összpontosít, mivel egyre inkább kiábrándult a zeneipar showbiznisz oldalából, így teljes munkaidős zeneszerzőként szeretett volna elhelyezkedni. Egy magányos, stúdióba vonulós időszak után azonban a – többek között az Icona Poppal és Zara Larssonnal munkálkodó – TEN Music Grouphoz szerződött, akik aztán meggyőzték, hogy előadóként is learassa a kivívott babérokat.

Első három single-je, a 2015-ös Fall In Love, a 2016-os Love You Again és a 2017-es Good Lovin’ egy szempillantás alatt bearanyozódtak, s ezt a sikert hivatott meglovagolni a február végén megjelent Dance You Off is. Egyelőre úgy tűnik, minden joggal, hiszen Svédországban egy hónap alatt arany minősítést kapott és a rádiós és Spotify-listák élén landolt, majd hódító útjára indult a skandináv országokban, a Benelux államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban – és ez a hadjárat az Eurovíziót követően valószínűleg még inkább kiteljesedik majd.

Várakozással övezett debütáló albuma közeledtével Benjamin Ingrosso hazája egyik leghíresebb férfi előadója, aki egy platina és három arany minősítésű single-lel büszkélkedhet, zenéjét pedig a Spotify-on több, mint 25 millióan streamelik.

Hozzászólások

Hozzászólás