Camila Cabello platinalemezzel és szívhezszóló Grammy-beszéddel nyitja az évet

Már most egészen biztos, hogy 2018 egyik legfényesebben pompázó csillaga Camila Cabello lesz. Január 12-án megjelent albuma hazánkban is platinalemez lett, és a MAHASZ mindegyik listáját meghódította. A 20 éves énekesnő világviszonylatban is megállíthatatlan: Young Thuggal közös Havana című slágere hét hétnyi második hely után a Billboard Hot 100 lista első helyére került, Camila című debütáló lemeze pedig a Billboard 200 élén végzett.

Ezze a dupla győzelemmel Beyoncé 15 éves rekordját döntötte meg, aki 2003-ban a Crazy In Love című dallal és a Dangerously In Love albummal vezette ezt a két listát. Britney Spears-t pedig letaszította az egy héten belüli dupla győzelem trónjáról, aki annak idején, 1999-ben a ...Baby One More Time c. slágerrel és debütáló albumával került egy héten belül a Hot 100 és 200 listák élére.

Camila a Billboardnak mesélt a Havana sikere felett érzett öröméről, és nem győzött hálálkodni a rajongóinak, hiszen úgy érzi, a bombasztikus sikerhullámot ők idézték elő számára.

„Annak a ténye, hogy a dal első helyezett lett, hihetetlen, de ami talán még ennél is fontosabb, az az, hogy ebben a szerzeményben rajtam kívül ”benne van” a családom, a történetem, Havana-lenyomata. A tény, hogy emberek világszerte és amerika-szerte a Havana-t éneklik, hihetetlen. Azt hiszem, ez azt mutatja, hogy a zene egy érzelem, és mi itt mind egyáltalán nem is vagyunk annyira különbözőek. A zene áttöri a földrajzi fekvés, a nyelv és a politikai nézetek szülte korlátokat, el tud jutni mindenkihez, mivel egy érzés. Nagyon büszke vagyok arra, hogy honnan jöttem, és hogy honnan származik a családom, büszke vagyok arra, hogy latina lehetek, ráadásul kubai-mexikói. Amíg írtam az albumot, nem foglalkoztam azzal, hogy mi fog történni a jövőben, de még ha úgy is tettem volna, ez akkor is túlszárnyalná minden elképzelésemet és álmomat. Hét hétig volt második a listán, éreztem, hogy nagyon közeli az első hely… Azt kívántam, bárcsak csaphatnánk egy nagy ünneplést az összes rajongómmal, mert úgy érzem, rettentő keményen dolgoztak ezért: streameltek, megrohanták az üzleteket az albumomért és világszerte összecsoportosultak. Együtt éltük át ezt az őrült utazást a Havana-val és az albumommal, amiért a legnagyobb köszönettel tartozom! Camilizerek, imádlak titeket, nektek köszönhetem ezeket az eredményeket, nagyon hálás vagyok a támogatásotokért! Megcsináltuk!”

Camila számára 2018 első hónapja más emlékezetes pillanatokat is hozott. A 2018-as Grammy-gálán ő konferálhatta fel a U2 erőteljes, jelképes helyszínnel bíró, Szabadság-szobor előtti fellépését. Az énekesnő – öt éves korában történt emigrálására visszaemlékezve – kiállt a hasonló cipőben járó, fiatal bevándorlók ügye mellett, szónoklatát a Billboard a 7 legjobb Grammy-gála beszéd közül is a legjobbnak szavazta.

„Egy teremben a zene nagy álmodozóival emlékezzünk arra, hogy ezt az országot álmodozók építették álmodozóknak, miközben az amerikai álmot kergették. Azért lehetek itt ma este ezen a színpadon, mert akárcsak a Dreamers-öket ( DREAM Act – amerikai bevándorlók gyermekeit felkaroló csoportosulás), a szüleim engem is úgy hoztak ebbe az országba, hogy nem volt a zsebükben semmi a reményen kívül. Ők mutatták meg nekem, mit jelent kétszer olyan keményen dolgozni, és soha fel nem adni. És őszintén, az én utam semmiben sem különbözik az övéktől. Egy büszke, kubai-mexikói bevándorló vagyok, aki Kelet-Havannában született, és most itt áll előttetek a Grammy-gála színpadán, New Yorkban. És amit tudok, az az, hogy ezekről a gyermekekről nem szabad megfeledkezni, és megéri küzdeni értük.”

Hozzászólások

Hozzászólás