A Foo Fighters frontembere dokumentumfilmbe és 23 perces dalba önti zene iránti szeretét

 “Amikor figyelem a gyerekeimet, ahogy elkezdenek zenélni, vagy tanulják, hogyan kell énekelni, dobolni, ez mindig vissza visz engem is azokba az időkbe, mikor annyi idős voltam, mint ők és hallgattam az albumokat, tanultam a zenehallgatásból… És amikor elviszem a gyerekeket azokra a helyekre, ahol tartják az órákat, látom ezeket a termeket tele kölykökkel, akik nagyon igyekeznek, hogy megtalálják a titok nyitját. Én még most, 49 évesen is keresem ezt a kulcsot… Ez nem egy olyan dolog, amiben valaha igazi mesterré válhatsz. Mindig kergeted a következő kihívást és mindig keresed a fejlődéshez vezető utat abban, amit tanulsz.”Dave Grohl

 

 

Miután a Foo Fighters masszív Concrete and Gold turnéjának újabb szeletét diadalmasan végig vitte, Dave Grohl frontember egy új projekt váratlan és örömteli bejelentésével lepte meg a rajongókat.

A PLAY egy kétrészes mini dokumentumfilm, melyet Grohl rendez annak a Mark Monroe-nak az oldalán, akivel a Sound City és a Sonic Highways c. dokumentumfilmek során is dolgozott. Az alkotás azon jutalmakat és kihívásokat ünnepli, amikkel az az ember találkozik, aki egy hangszer elsajátításának dedikálja életét. Az első rész egy narrációval ellátott behind the scenes-képsorral nyit majd – megvitatásra kerül a zenélés szeretete, a hangszerrel való, örök életen át tartó kapcsolat és feltárják ennek az egyedi filmnek a rögzítésében és filmezésében rejlő kihívásokat is.

 

 

A PLAY filmhez egy 23 perces hangfelvétel is tartozik, egy egyszemélyes, instrumentális szelet, melyben mind a hét hangszeren Dave Grohl játszik – valamennyin élőben. Az egész azzal kezdődik, hogy Dave a dobot tisztán memóriából, mindenféle kotta vagy segítség nélkül feljátssza, majd ugyanezt gitáron, basszusgitáron, billentyűkkel és még sorolhatnánk, mennyiféle hangszeren megteszi. A folyamatot Darrell Thorp, a Concrete and Gold lemez hangmérnöke felügyelte. Az egész kihívás, mellyel Dave szembenézett, egyfajta tisztelgés a zeneiskolások előtt, és a zenei oktatás inspirálására és promotálására is szolgál, ezért nem meglepő módon elkötelezett zeneiskolás nebulók is feltűnnek benne.

A motiváló mű augusztus 10-én jelenik meg az online térben, majd szeptember 28-ától limitált kiadású vinylen is elérhető lesz!

Az alkotást egyébként klasszikus fekete-fehérben Brandon Trost (The Disaster Artist, This is The End) filmezte, miközben drámai csúcspontjai különleges fényezési technikákkal válnak igazán plasztikussá. A dokumentumfilm online valódi interaktív felhasználói élményt nyújt majd, például lehetővé teszi, hogy a hallgató/néző egy-egy hangszerre fókuszáljon, vagy akár letöltse a PLAY kottáját, illetve lehetőségünk lesz arra is, hogy különböző szervezetek számára pénzt vagy hangszert adományozzunk és olyan helyek is fel lesznek sorolva, ahol mi magunk is élőben zenélhetünk.

Véssük eszünkbe Dave Grohl szavait: “Just like any kid, the reward is just to PLAY.” – “Mint minden gyereknek, a JÁTÉK maga a jutalom.”

 

 

További információk: http://play.roswellfilms.com/

Hallgasd vagy vásárold meg a Foo Fighters legutóbbi lemezét, a Concrete and Gold-ot az alábbi linken!

Foo Fighters

Hozzászólások

Hozzászólás