Depeche Mode: 2017 elején új lemez, májusban pesti koncert

A Depeche Mode október 11-én, Milánóban, egy különleges sajtótájékoztató keretén belül jelentette be a jövő májusban induló világkörüli turnéját, amely a 2017 elejére várható új albumuk, a Spirit megjelenését követi majd. Mint az már ismert, a koncertkörútnak lesz budapesti állomása is: május 22-én Budapesten lép fel a trió!

A Dave Gahan, Martin Gore és Andy Fletcher alkotta hármas május 5-én a svédországi Stockholmban kezdi meg a Global Spirit turnét, és bő két héttel később, május 22-én játszanak a Groupama Arénában. Természetesen később nem maradhatnak ki olyan nagyvárosok, mint London, Milánó, Moszkva, Berlin vagy Párizs, az európai kört aztán július 23-án zárják Kolozsvárott. Ezt követően Észak- és Dél-Amerika kerül sorra, összességében pedig a Global Spirit Tour lesz a zenekar 18. turnéja, illetve ezzel egy három esztendőnyi, koncertmentes időszakot zárnak le Gahanék. A körút során a Depeche Mode folytatja partneri együttműködését az egyik svájci óragyártó céggel: közös kampányuk célja, hogy felhívják a figyelmet a föld vízkészleteinek aggasztó állapotára.

A turné apropóját a 2017 elejére várható, Spirit című 14. nagylemezük adja, amely a hatalmas sikert hozó Delta Machine albumot követi a sorban: a 2013-as korong 26 ország slágerlistáján került be a Top 5-be, illetve 12 országban meg sem állt a listák első helyéig. A Columbia Records gondozásában megjelenő Spirit producere az a James Ford, aki a Simian Mobile Disco alapító tagja volt, a közelmúltban pedig olyan előadókkal dolgozott együtt, mint a Florence and the Machine vagy az Arctic Monkeys.

Kimondottan büszkék vagyunk a Spirit hangzására és a belőle áradó energiára, és izgatottan várjuk, hogy újra turnézhassunk, és hogy bemutassuk az új albumot a rajongóinknak” – mondta a milánói sajtótájékoztatón Dave Gahan.

Hozzászólások

Hozzászólás