Enrique Iglesias kapta a minden idők legnagyobb hatású latin művészének járó díjat

Enrique Iglesiast a világhírű énekes-dalszerzőt minden idők legjobb latin művészének választották a 2020-as Billboard Latin Zenei Díjátadón – jelentette be a Telemundo és a Billboard. A díjátadásra október 21-én, a floridai Sunrise városában, a BB&T Központban került sor, melyet többek között a Telemundo is közvetített.

Iglesias nevéhez több mint 40 hatalmas sláger fűződik, emellett 180 millió fölötti lemezeladással, 19 milliárdos hallgatottsággal és 17 milliárd fölötti videomegtekintéssel büszkélkedhet, valamint koncertekkel a világ minden táján, több mint 10 millió látogatóval.

Enrique továbbra is uralja a Billboard Latin Charts slágerlistáit, történelmi rekordokat állítva fel. Sikerei közül is kiemelkedik, hogy a Latin Airplay listán 31 #1 slágert, és 40 TOP 10-es dalt mondhat magáénak. Nevéhez fűződik továbbá a Latin Pop Airplay legtöbb első helyezés címének rekordja, és a legtöbb TOP 10-es sláger is.

Mindezek miatt Enrique kétségkívül a történelem legnagyobb latin művésze, ennek köszönhetően hívják legtöbben a “latin pop királyának”.

„Enrique ikonikus művész, globális sztár, igazi művész, és ami még fontosabb, hogy egy csodálatos emberi lény. Zenéje minden korosztálynak szól. Megtiszteltetés számunkra, hogy a  Sony Music-nál  együtt dolgozhatunk vele. Gratulálok, Enrique! – mondta Afo Verde, a Sony Music Latin Iberia elnöke és vezérigazgatója.

 

Hozzászólások

Hozzászólás