Nyertesként és fellépőként is meghódította a Brit Awards díjátadóját a Foo Fighters

A Foo Fighters február 21-én levette a lábáról a nagyszabású Brid Awards díjátadó gála közönségét. Dave Grohlék csapata most először lépett fellépőként és nem „csupán” nyertesként az esemény porondjára; idén ők szállították a rock életérzést a nívós ünnepély közönségének. Egyúttal a szerencse is melléjük szegődött, hiszen elvihették a Legjobb nemzetközi zenekarnak járó trófeát. A kategóriában olyan nevekkel kellett versengeniük, mint a szintén Sony-s berkekbe tartozó Arcade Fire és az LCD Soundsystem. Rajtuk kívül a Haim és a The Killers erősítették a mezőnyt. Sony-s előadóink közül Harry Styles Sign of the Times című slágerével a Legjobb brit videó-kategóriában győzedelmeskedett, Rag’n’Bone Man Human-je pedig a Legjobb brit kislemez díját nyerte el.

A srácok Nagy-Britannia mellett Ausztrália szívét is meghódították turnéjuk során, melynek egyik állomásán felhívtak egy Joey nevű fanatikus rajongót a színpadra, aki valószínűleg élete egyik legnagyobb élményeként eljátszhatta velük Monkey Wrench című dalukat.

https://www.youtube.com/watch?v=Ic7K_j3PsWw

A rajongói álmokba illő sztoriról a frontember és Taylor Hawkins dobos a The Project című ausztrál TV műsorban is megemlékezett, ahol egyebek mellett szóba került a január végi Grammy-győzelmük ( Legjobb rock dal – Run ), Paul McCartney dobosi vendégszereplése az új album Sunday Rain című dalában és apukai mivoltuk is. Töretlen karrierjük és halmozódó elismeréseik dacára szimpatikus alázattal és szerénységgel meséltek érdemeikről. Dave elmondása szerint ők már annak is borzasztóan örülnek, hogy még mindig ennyien kíváncsiak rájuk és ekkora koncerteket adhatnak és egészen hihetetlennek érezték, hogy 12. alkalommal kapnak Grammy-díjat.

Foo Fighters' Dave Grohl & Taylor Hawkins

We chat to Foo Fighters' Dave Grohl & Taylor Hawkins about their GRAMMYs win, collaborating with Paul McCartney, another surprise collaboration they did in Brisbane, why Dave flew back home for a day and the reason Taylor swears by his old ute!

Gepostet von The Project am Montag, 29. Januar 2018

A zenekar a Concrete and Gold szeptemberi debütálásával még egy U.K. No. 1 albumot tarthat számon, mely így olyan lemezeik sikerének nyomába szegődött, mint a One by One (2002), az Echoes, Silence, Patience & Grace (2007) és a Wasting Light (2011). Az amerikai rockerek ezenkívül  a Legjobb nemzetközi zenekar és a Legjobb nemzetközi album kategóriákban is Brit Awards győztesek lettek az elmúlt évek folyamán.

Hallgasd vagy vásárold meg a legfrissebb albumot az alábbi linken!

Foo Fighters

Hozzászólások

Hozzászólás