Jótékonysági akciók és marokkói fűszerezésű sláger ihletője lett French Montana szülőföldje

Jelentőségteljes üzenettel vágott bele 2018-ba French Montana. Egyszer már táncra perdítette és elgondolkodtatta a világot a Swae Lee-vel közös Unforgettable c. slágerével és a Project Unforgettable kezdeményezéssel. Most hasonlóan egzotikus helyszínen vállalkozik ugyanerre. Január 18-án megérkezett Famous című dalához készült videóklipje. A szerzemény a marokkói gyökerekkel rendelkező, amerikai hop-hop művész második, nyáron megjelent Jungle Rules c. albumának legutóbbi single-je, a hozzá készült kisfilmet a rapper szülőföldjén, Marokkóban forgatták. Származásának fűszere áthatja az egész Jungle Rules album zeneiségét és a Famous-ben teljesedik ki igazán.

A képsorokat Director X és maga French Montana készítette és rendezte: általuk felfedezhetjük az ország szépségeit, és kóstolót kapunk kultúrájának motívumaiból, miközben a sztár körbekalauzol minket az inspiráló tájakon, és még nagymamája sírját is megmutatja. Az enyhén észak-afrikai csengésű ütemek és a rendíthetetlenül ismétlődő “I’ll always love you” sor tökéletes aláfestőzene French szülőföldjének panorámájához. A rapper 13 éves volt, amikor elhagyták az országot és New Yorkba költöztek. Montana 2012-ben tért vissza először, és elmondása szerint mindig egészen hihetetlen érzés számára a hazatérés, és az, ha megoszthatja zenéjét az ottaniakkal.

A videó French Montana filantróp törekvéseit is gyarapítja. A forgatás alatt politikusokkal és főméltóságokkal tárgyalt annak reményében, hogy további humanitárius változtatásokat hajtsanak végre az országban, így segítve az ott lakók életét. Jelenleg is szorgalmasan dolgozik azon szociális kezdeményezés megvalósításán, ami – közelmúltbeli ugandai sikeréhez hasonlóan – javítana a marokkói körülményeken.

Korábban a Project Unforgettable keretében egyesítette erőit Sean ”Diddy” Combs-szal és az etiópiai származású, kanadai énekessel, The Weeknddel: French több, mint 500 000 dollárral támogatta az Ugandában található, budondói Suubi Egészségügyi Központot, amely 300 000-nél is több rászoruló ellátásáról gondoskodik. Az adomány eredményeként az intézmény új személyzeti szállással, szülészeti részleggel és terhesgondozói klinikával bővült, ráadásul a dolgozók fizetésére is maradt keret. French a Suubi kórház megalapításának és építkezésének nagyszabású projektjében is szerepet vállalt. Az akcióról egy kis dokumentumfilm is készült (nézd meg >>ITT!<<), akárcsak az ugandai lányok, asszonyok szeretetteljes köszönetnyilvánításáról.

French Montana 2017-ben indult el ugandai jótékonysági útjára, ahol a gyermekek és anyák egészségügyi állapotának javítását tűzte ki célul. Most pedig készen áll arra, hogy belekezdjen a PanAfrican Mozgalomba, amiben a CARE Morocco-val közösen szeretnék biztosítani a minőségi oktatást és az egészségügyi ellátást a casablanca-i gyermekek számára. Első lépésként egy helyi iskolát támogat számítógépekkel, könyvekkel, tanári tréningekkel és művészeti programokkal. Marokkó valódi személyes szívügy a rapper számára, így szeretné buzdítani rajongóit is, hogy csatlakozzanak a megmozduláshoz a GlobalCitizen.org oldalon.

A Famous élő debütálására a The Tonight Show Starring Jimmy Fallon műsorban került sor, ahol a színpadon szintén megelevenedett a marokkói életérzés.

https://www.youtube.com/watch?v=qjGU_njPnp4

 

Jungle Rules Tracklista

 1. Whiskey Eyes feat. Chinx
 2. Unforgettable feat. Swae Lee
 3. Trippin
 4. A Lie feat. The Weeknd & Max B
 5. Jump feat. Travis Scott
 6. Hotel Bathroom
 7. Bring Dem Things feat. Pharrell
 8. Bag feat. Ziico Niico
 9. Migo Montana feat. Quavo
 10. No Pressure feat. Future
 11. Push Up
 12. Stop It feat. T.I.
 13. Black Out feat. Young Thug
 14. She Workin feat. Marc E. Bassy
 15. Formula feat. Alkaline
 16. Famous
 17. Too Much
 18. White Dress

Hallgasd vagy vásárold meg az albumot az alábbi linken!

French Montana – Jungle Rules

 

Hozzászólások

Hozzászólás