A Szigetet is megjárt francia Jain parázslóan izgalmas albummal jelentkezik

Ugyan jelenleg is úton van a fesztivál szezon áradatában, de az afro-ritmusokkal átitatott francia énekesnő, Jain máris újabb turnét jelentett be. Az európai körút november 26-án startol Manchesterből, majd Londonon, Amszterdamon, Kölnön és Milánón keresztül egészen Barcelonáig vezet.

Jain múlt pénteken adta hírül második stúdióalbuma, a Souldier augusztus 24-i érkezését. A lemez produceri munkálatait az énekesnő Maxim Nuccival közösen végezte, aki a Zanaka c. debüt albumánál is segítségére volt. A felvételekre Párizsban került sor. A kiadványról két magával ragadó track máris napvilágot látott – az Alright c. szerzemény egy frappánsan költői és játékos videót is kapott, melyet Barcelonában forgattak, a Star pedig egy dalszövegvideó kíséretében jelent meg.

 

 

Az Alright kisfilmjét egyébként a Greg & Lio nevezetű rendező duó készítette, akik az énekesnő első, nagysikerű videó-trilógiáját (Come, Makeba, Dynabeatis) is megálmodták. A Makeba-t számos díj mellett Grammy-díjra is jelölték Az év legjobb videója kategóriában, és jelenleg közel 55 milliós megtekintésnél jár a YouTube-on, míg a Come című sláger átlépte a 85 milliós megtekintést.

 

 

Jain örömteli, napfényes, ritmusos hangzása évek óta érlelődött, begyűjtve a különböző országok és zenei műfajok hatásait –  arab és afrikai ritmusokat, elektronikus zenei, reggae, soul és hip-hop impulzusokat. Zanaka c. debütáló lemezéből több, mint 650 ezer fogyott világszerte, s várhatóan a Souldier is hasonló fogadtatásra számíthat.

A 2016-os Sziget Fesztiválon is színpadra álló énekesnő így nyilatkozott az új albumról: “A Souldier egy olyan album, ami útközben íródott, miközben különféle országokon és inspirációkon haladtam keresztül. Olyan gyorsan meg akartam jelentetni, amilyen gyorsan csak lehet, hogy a lehető legjobban hasonlítson hozzám.

 

 

A Zanaka-n leginkább a tinédzser éveimet és a kongói rumbát emeltem ki, ezúttal viszont szerettem volna egy kicsit többet megmutatni magamból. A cél az volt, hogy kibővítsem a hatások tárházát, a gyerekkoromból származókat és a jelenlegieket egyaránt bevetve.

 Nagy rajongója vagyok a Kendrick Lamar-féle flownak, Titu Puente lágyságának, Fairuz eleganciájának és Bob Marley melódiáinak, és azok mellett a zenék mellett, amiket nagyon szeretek, szerettem volna megtalálni a sajátomat is. Így született meg a Souldier, a kombinációja annak, amit szeretek, és a vágynak, hogy időtlen és kortárs témákról beszélhessek.

 Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, amiért egy hihetetlen, nagy zenei tudással rendelkező, zeneimádókból álló csapattal dolgozhattam együtt – például a menedzseremmel és a nagyszerű zenész és előadó Maxim Nucci-val.“

 

SOULDIER DALLISTA:

  1. On My Way
  2. Flash (Pointe-Noire)
  3. Alright
  4. Oh Man
  5. Inspecta
  6. Dream
  7. Star
  8. Feel It
  9. Abu Dhabi
  10. Souldier

 

 

EURÓPAI TURNÉDÁTUMOK:

July 12th: Festival Nos Alive (Heineken Stage) Lisbonne (ES)

July 13th : Festival Madcool – Madrid (ES)

July 14th: Les Francofolies – La Rochelle (FR)

July 15th : Décibules – Neuve Eglise (FR)

July 18th: Paleo Festival – Nyon (SW)

July 19th : Festival de Carcassone (FR)

July 20th: Vieilles Charrues – Carhaix (FR)

July 21st : Poupet – Saint Malo du Bois (FR)

July 26th : Fourvière – Lyon (FR)

July 27th : Les Nuits Secrètes – Aulnoye-Aymeries (FR)

August 3rd:  Festival Esperanzah – Floreffe (BE)

 

November 26th: MANCHESTER (UK), Gorilla

November 27th: LONDON (UK), Electric Brixton

December 3rd, AMSTERDAM (NL), Melkweg

December 6th, KÖLN (DE), Kantine

December 8th, MILAN (IT), Fabrique

December 10th, BARCELONA (ES), Sala Apolo

Hozzászólások

Hozzászólás

lunette de soleil ray ban ray ban pas cher lunette de soleil ray ban ray ban pas cher lunette de soleil ray ban ray ban pas cher occhiali da sole ray ban outlet occhiali da sole ray ban outlet occhiali da sole ray ban outlet occhiali da sole ray ban outlet occhiali da sole ray ban outlet occhiali da sole ray ban outlet louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin outlet louboutin outlet louboutin outlet louboutin outlet louboutin outlet louboutin outlet air max pas cher air max pas cher air max pas cher air max pas cher air max pas cher air max pas cher air max outlet air max outlet air max outlet air max outlet air max outlet air max outlet sunglass hut Sunglass Hut Online Shop