Jean-Michel Jarre, az elektronikus zene francia forradalmára új szerzeménnyel ünnepli születésnapját

Jean-Michel Jarre, aki kétségkívül a modern zene történetének egyik legkreatívabb alkotó zenész-egyénisége, ma ünnepli születésnapját, ennek örömére egy vadonatúj trackről is lerántotta a leplet – íme a Coachella Opening!

Az elektronikus zene francia forradalmárának munkássága 50. évfordulója alkalmából szeptember 14-én egy 41 újramasterelt szerzeményből álló antológia lát napvilágot, melyben az új mestermű is fellelhető lesz. A dalok tematikusan, négy csoportba rendezve jelennek meg  – Soundscapes, Themes, Sequences, Explorations & Early Works -,  és az ikonikus trackek mellett több új szerzemény és egy eddig kiadatlan demófelvétel is helyet kap majd a többféle formátumban megjelenő gyűjteményben. A Planet Jarre dalai közül eddig négyet – Magnetic Fields, Pt. 2, Herbalizer,  Souvenir de Chine, Hypnose – ismerhetett meg a nagyérdemű.

A Coachella Opening kifejezetten egy élő fellépésre készült – Jarre Electronica nevezetű turnéjának egyik amerikai állomására, a Coachella fesztiválra komponálta. Jean-Michel Jarre egyébként is hires kültéri fellépéseiről – lépett már fel egyiptomi piramisoknál, a Szaharában és az Eiffel-toronynál is.

 

 

“Ez a legfrissebb szerzeményem. 2018-ban komponáltam, miközben azon gondolkodtam, mi lenne az ideális mód egy olyan fesztivál-fellépés megnyitására, mint a Coachella-s” – nyilatkozta a művész, aki azt is elárulta, hogy a track alapjául azok az ismétlődő és hipnotikus zenei részletek szolgáltak, amiket csakis elektronikus hangszerekkel lehet létrehozni.

A nagyszabású visszaemlékezés részeként Jarre nem csupán 5 évtizednyi munkásságában lapoz vissza, hanem videóarchívumában is. YouTube csatornáján heti egy videóval örvendezteti meg rajongóit a Jarre ““50 years of music” sorozat részeként.

 

 

A Planet Jarre dallistája

 

Soundscapes

Oxygene 1

Oxygene 19

Rendez-Vous 1

Millions of Stars

Chronology 1

Oxygene 20

Equinoxe 2

Waiting for Cousteau

The Heart of Noise (Origin)

 

Themes

Industrial Revolution Part 2

Oxygene 4

Equinoxe 5

Oxygene 2

Zoolookologie

Bells

Equinoxe 4

Magnetic Field 2

Rendez-Vous 2 (Laser Harp)

Rendez-Vous 4

Chronology 4

 

Sequences

Coachella Opening

Arpeggiator

Automatic Part 1 with Vince Clarke

Exit with Edward Snowden

Equinoxe 7

Oxygene 8

Stardust with Armin van Buuren

Herbalizer

Revolutions

 

Explorations & Early Works

Ethnicolor

Souvenir of China

Blah Blah Café

Music for Supermarkets (Demo Excerpt)

Roseland / Le Pays de Rose

La Cage

Erosmachine

Hypnose

The Song of the Burnt Barns / La Chanson des Granges Brulees

Happiness is a Sad Song

Aor Bleu

Last Rendez-Vous

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás