Jean-Michel Jarre, az elektronikus zene francia forradalmára új szerzeménnyel ünnepli születésnapját

Jean-Michel Jarre, aki kétségkívül a modern zene történetének egyik legkreatívabb alkotó zenész-egyénisége, ma ünnepli születésnapját, ennek örömére egy vadonatúj trackről is lerántotta a leplet – íme a Coachella Opening!

Az elektronikus zene francia forradalmárának munkássága 50. évfordulója alkalmából szeptember 14-én egy 41 újramasterelt szerzeményből álló antológia lát napvilágot, melyben az új mestermű is fellelhető lesz. A dalok tematikusan, négy csoportba rendezve jelennek meg  – Soundscapes, Themes, Sequences, Explorations & Early Works -,  és az ikonikus trackek mellett több új szerzemény és egy eddig kiadatlan demófelvétel is helyet kap majd a többféle formátumban megjelenő gyűjteményben. A Planet Jarre dalai közül eddig négyet – Magnetic Fields, Pt. 2, Herbalizer,  Souvenir de Chine, Hypnose – ismerhetett meg a nagyérdemű.

A Coachella Opening kifejezetten egy élő fellépésre készült – Jarre Electronica nevezetű turnéjának egyik amerikai állomására, a Coachella fesztiválra komponálta. Jean-Michel Jarre egyébként is hires kültéri fellépéseiről – lépett már fel egyiptomi piramisoknál, a Szaharában és az Eiffel-toronynál is.

 

 

“Ez a legfrissebb szerzeményem. 2018-ban komponáltam, miközben azon gondolkodtam, mi lenne az ideális mód egy olyan fesztivál-fellépés megnyitására, mint a Coachella-s” – nyilatkozta a művész, aki azt is elárulta, hogy a track alapjául azok az ismétlődő és hipnotikus zenei részletek szolgáltak, amiket csakis elektronikus hangszerekkel lehet létrehozni.

A nagyszabású visszaemlékezés részeként Jarre nem csupán 5 évtizednyi munkásságában lapoz vissza, hanem videóarchívumában is. YouTube csatornáján heti egy videóval örvendezteti meg rajongóit a Jarre ““50 years of music” sorozat részeként.

 

 

A Planet Jarre dallistája

 

Soundscapes

Oxygene 1

Oxygene 19

Rendez-Vous 1

Millions of Stars

Chronology 1

Oxygene 20

Equinoxe 2

Waiting for Cousteau

The Heart of Noise (Origin)

 

Themes

Industrial Revolution Part 2

Oxygene 4

Equinoxe 5

Oxygene 2

Zoolookologie

Bells

Equinoxe 4

Magnetic Field 2

Rendez-Vous 2 (Laser Harp)

Rendez-Vous 4

Chronology 4

 

Sequences

Coachella Opening

Arpeggiator

Automatic Part 1 with Vince Clarke

Exit with Edward Snowden

Equinoxe 7

Oxygene 8

Stardust with Armin van Buuren

Herbalizer

Revolutions

 

Explorations & Early Works

Ethnicolor

Souvenir of China

Blah Blah Café

Music for Supermarkets (Demo Excerpt)

Roseland / Le Pays de Rose

La Cage

Erosmachine

Hypnose

The Song of the Burnt Barns / La Chanson des Granges Brulees

Happiness is a Sad Song

Aor Bleu

Last Rendez-Vous

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás

lunette de soleil ray ban ray ban pas cher lunette de soleil ray ban ray ban pas cher lunette de soleil ray ban ray ban pas cher occhiali da sole ray ban outlet occhiali da sole ray ban outlet occhiali da sole ray ban outlet occhiali da sole ray ban outlet occhiali da sole ray ban outlet occhiali da sole ray ban outlet louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin outlet louboutin outlet louboutin outlet louboutin outlet louboutin outlet louboutin outlet air max pas cher air max pas cher air max pas cher air max pas cher air max pas cher air max pas cher air max outlet air max outlet air max outlet air max outlet air max outlet air max outlet sunglass hut Sunglass Hut Online Shop