13 eddig kiadatlan Jimi Hendrix dallal érkezik az új válogatásalbum!

Eddie Kramer meglátogatta a legendás Electric Lady Stúdiót és arról mesélt, milyen volt ismét szembesülni Jimi Hendrix kreativitásával a frissen felfedezett felvételeken, melyek március 9-én jelennek meg a Both Sides Of The Sky album formájában.

A dinamikus, új válogatásalbum 13 ebben a formában korábban meg nem jelent tracket tartalmaz majd, melyből az elsőről, a Mannish Boy-ról már január 16-án lehullt a lepel. A szerzemények 1968 és 1970 között készültek és 10-et még sosem hallhatott a nagyközönség. A Both Sides Of The Sky a legjobb és legjelentősebb kiadatlan Hendrix-dalokból épült, nagy sikerű válogatásalbum-trilógia befejező része. A sorozat 2010-ben a Valleys of Neptune-nal kezdődött, melyet 2013-ban a People, Hell and Angels követett. Az album egyik producere, Eddie Kramer egy beharangozó videóban avatja be a kíváncsi rajongókat a részletekbe.

„Mindig csodálatos itt lenni az Electric Lady Stúdióban és újra átérezni a hangulatát. Jimi szelleme örökre áthatja ezt az épületet. Olyan, mintha visszatérnék azokba az időkbe, mikor itt ültünk, Jimi és én, és kazettákat hallgattunk. Akkoriban nem is realizáltam, mennyi minden rejlik még a dolgok mögött. Az új album címe Both Sides Of The Sky. Azt kívánom, bárcsak hallottam volna ezeket a felvételeket korábban. Mikor végeztük a kutatómunkát, éreztük, hogy mesés anyagról van szó. A folyamatot a Valleys of Neptune válogatásalbumnál kezdtük, ezután következett a People, Hell and Angels. Ez a két lemez nagy sikernek örvendett, nagyon izgalmas volt ismét találkozni Jimi hangjával és azt hiszem, a rajongók megőrülnek majd, ha meghallják ezt az eddig felfedezetlen anyagot. 13 alapvetően sosem hallott dal, legalábbis biztosan nem olyan formában, mint amilyenben most vannak. Jiminél a kreatív folyamatnak hatalmas lendülete volt. Olyan szintű koncentráltsággal bírt, ami megállíthatatlanná tette. Tudta, hogy mit csinál az első pillanattól fogva, hogy elindult a felvétel. Hogy mi lesz a dal iránya, hangzása; volt egy látomása és addig nem állt meg, amíg el nem érte. Mindig azt mondta: ’az a szabály, hogy nincs szabály!’ Csináljunk meg akármit, hogy életre keltsük a zenét. Van bennem egy hatalmas elégedettség érzés, amiért szolgálhatom a zenét és Jimmi emlékét, amiért részt vehettem abban, hogy mégegyszer felemelkedhessen és ragyoghasson. Ha a végeredmény elnyeri a rajongók tetszését, az remek, akkor megtettem, amit meg kellett tennem és elégedett leszek.”

 

Both Sides of the Sky dallista:

1)    Mannish Boy

2)    Lover Man

3)    Hear My Train A Comin

4)    Stepping Stone

5)    $20 Fine

6)    Power Of Soul

7)    Jungle

8)    Things I Used to Do

9)    Georgia Blues

10)  Sweet Angel

11)  Woodstock

12)  Send My Love To Linda

13)  Cherokee Mist

Producerek: Janie Hendrix, Eddie Kramer and John McDermott for Experience Hendrix, L.L.C.

 

Hallgasd vagy vásárold meg a lemezt az alábbi linken:

Both Sides of the Sky

Hozzászólások

Hozzászólás