Glenn Tipton betegsége miatt nem turnézik tovább a Judas Priesttel

Glenn Tiptonnál, a Judas Priest gitárosánál már tíz éve diagnosztizálták a Parkinson-kór korai stádiumát, viszont az ikonikus zenész egészen mostanáig úgy élte az életét, ahogy mindig is; egy óriási heavy metal gitárosként, hozva a saját maga által felállított és rendkívül fontosnak tartott színvonalat és minőséget. Tegnap viszont a banda közleményben tudatta közönségével, hogy bár Glenn a zenélést folytatni szeretné és a kevésbé nehéz Judas Priest témákat elő tudja adni, ám betegsége természete miatt a turnézásban nem fog részt venni. A ”show must go on” metal szellemiségének megfelelően, Glenn kérésére Andy Sneap fogja pótolni őt a színpadon.

„Szeretném mindenkivel tudatni, hogy létfontosságú, hogy a Judas Priest turné tovább menjen és azt, hogy nem hagyom el a bandát – csupán a szerepem változik meg benne. Nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy színpadra lépjek, amikor képesnek érzem magam arra, hogy zúzzak némi Priestet! Szóval majd egyszer, a nem túl távoli jövőben nagyon szeretném viszontlátni az összes csodálatos metál-őrültünket!” – nyilatkozta Glenn Tipton.

Rob, Richie, Ian és Scott a következőket fűzték hozzá:

“Kivételezett helyzetünknél fogva szemtanúi lehettünk az évek során Glenn eltökéltségének és állhatatos elkötelezettségének, és a Priest dalszerzése, lemezkészítése és koncertezése idején mutatott szenvedélyének és önbizalmának – Glenn egy igazi metal hős! Nem lepődtünk meg azon, hogy Glenn ragaszkodott a Firepower turné végigviteléhez és Andy csatlakozásának hála Glenn kívánsága valóra válhat. Ahogy ő is mondta, mi is alig várjuk, hogy velünk legyen bármikor, bárhol a turné során… Szeretünk Glenn!”

Firepower címmel március 9-én jelenik meg a 18. Judas Priest album, azonban a turnén Glenn Tipton gitáros helyén az új lemez egyik producere, Andy Sneap (Hell, ex-Sabbat) gitározik majd – július 24-én a Papp László Budapest Sportaréna közönségét is elkápráztatják!

A Firepower kiadványon ígéretük szerint 14 vérbeli metal szerzemény kap majd helyet. Egyúttal megragadták az alkalmat, hogy “visszacsábítsák” a fedélzetre Tom Allom zenei producert, aki 1979 és 1988 között olyan ikonikus albumok elkészítésében segített nekik, mint az Unleashed in the East, a British Steel, a Screaming for Vengeance és a Defenders of the Faith. Illetve a gitárosi posztot vállaló Andy Sneap producerként is csatlakozott a közös munkához.

“Tom Allom a klasszikus metal-vonalat tartja életben, míg Andy inkább egy modern metal producer-típus, kicsit másféleképpen gondolkodik, mint Tom. Szerintem a klasszikus old school metal és az Andy-féle világ vegyítéséből egy figyelemreméltó összeolvadás született. Tom 1979 óta ismer minket, így a tudásanyaga rólunk és a zenénkről rendkívül nagy.” – nyilatkozta a frontember. A zenekar számára régebben bevált stúdiózási módszerhez visszatérve a banda tagjai egyszerre vonulnak be a stúdióba és együtt játsszák fel a dalokat. A lemezről eddig két dal, a Lightning Strike és a címadó Firepower látott napvilágot.

 

Rendeld elő a március 9-én megjelenő albumot az alábbi linken!

Judas Priest – Firepower

Hozzászólások

Hozzászólás