Kasabian: a király köztünk jár

Ismét nem hazudtolta meg magát a Kasabian: a 2017-es Sziget egyik legjobb koncertjét adó brit rockbanda egy rájuk jellemző szellemes és ötletes videóval jelentkezett. A For Crying Out Loud albumot nyitó III Ray (The King) sztorijában némi varázslat után egy uralkodó a XXI. században találja magát, megidézője pedig igyekszik megmutatni neki, hogy milyen is az élet napjainkban. Persze, nem a Kasabian lenne az előadó, ha a történet végének nem egy sajátos lezárást választottak volna…

A leicesteri zenekar május 5-én hozta ki a For Crying Out Loud albumot, amely kapásból az első helyre került olyan országok iTunes listáján, mint Nagy-Britannia, Írország és Oroszország, de a Top 10-ben debütált Olaszországban, Norvégiában, Ausztráliában, Lengyelországban, Spanyolországban, Új-Zélandon, Franciaországban és Mexikóban is. A teljes anyagot a csapat gitárosa/billentyűse/vokálosa, Serge Pizzorno írta, illetve a produceri teendőkért is ő felelt, sőt, a felvételekre is a saját stúdiójában, a Sergery-ben került sor.

Pályafutása során a Kasabian négy lemeze is a csúcsra jutott a brit listákon, megközelítőleg 5.5 millió lemezt adtak el világszerte, egy BRIT, hét NME és négy Q díj büszke tulajdonosai, és olyan fesztiválokon voltak headlinerek, mint a Glastonbury, a T in the Park – vagy idén éppen a Sziget.

Hozzászólások

Hozzászólás