Mexikóban forgatott klippet Khalid a Saved című dalához

Megjelent az ötszörös Grammy-díj nyertes, 19 éves énekes-dalszerző Khalid legújabb videóklipje, mely a Saved című dalhoz készült. Az igéző képi világú kisfilmet Mexikóban forgatták, David Hedman rendezésében, és az ausztrál topmodell, Duvkie Thot szerepel benne.

Múlt héten Khalid bejelentette, hogy belevág harmadik turnéjába, a The Roxy Tour-ba, melynek keretében olyan nagyvárosokat ejt majd útba, mint Los Angeles, Atlanta és Philadelphia. Sikerszériájának megkoronázásaként Grammy-díjra jelölték a Legjobb új előadó, Az év dala és a Legjobb zenei videó kategóriákban is – utóbbi kettőt a Logic-kal és Alessia Carával közös 1-800-273-8255 című dallal érdemelte ki. Továbbá a Location a Legjobb R&B dal, illetve az American Teen lemez a Legjobb városi kortárs album kategóriákban kapott jelölést.

A The Roxy Tour elnevezését Khalid nemrég adoptált pitbullja, Roxy ihlette, akit egy los angeles-i álletmenhelyről fogadott örökbe. Az ifjú énekes – hírnevét kihasználva – szenvedélyesen küzd az állatok jogaiért. Mindezt bizonyítja, hogy minden, a The Roxy Tour-on elkelt jegy árából 1$ az aktuális turnéállomás egy menhelyéhez kerül.

Khalid Location című slágere az ifjú énekes középiskolai ballagása előtt látott napvilágot és kevesebb, mint két hónap alatt másfél millióan hallgatták meg, így aztán egyenes út vezetett a Right Hand Music Group/RCA Records kiadó szerződéséig. A dal nemrég négyszeres platinalemez minősítést kapott. Az énekes-dalszerző debütáló albumát, az American Teen-t kitűnő kritikai visszhang fogadta, olyan sajtóorgánumok pozitív értékelését nyerte el, mint a The New York Times, a TIME Magazine, a Billboard és a NYLON. Khalid ikonikus műsorok meghívásaiban fürdőzhetett, pl. a The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, a The Ellen DeGeneres Show, a Good Morning America és a The Late Late Show With James Corden is meghívta, aztán felléphetett az SXSW fesztiválon, ahol bezsebelte az MTV Woodie To Watch-díját. Emellett Khalid belefogott legelső, főelőadóként levezényelt, Amerikát és európai városokat érintő turnéjába, amin valamennyi este teltházas lett – már az album megjelenését megelőzően; sőt, nem sokkal később Ausztráliát is meghódította.

Milliárdon felül streamelik zenéjét, és az egyike azon két tinédzser szólóelőadónak, akik az elmúlt évben bekerültek a Billboard 200 top 10-ébe. Jelenleg a Forever 21 Summer Digital Campaign, a #F21xMusic és a Men’s Line arca, júliusban az MTV Push: Artist to Watch művészének választották. 2017-ben jelölték a BET Award for Best New Artist, a Teen Choice Award for Choice R&B/Hip-Hop Song és az MTV VMA for Best New Artist díjakra is. A Location dupla platina lett az USA-ban, platina Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon, az American Teen album pedig aranylemezzé vált az USA-ban és Kanadában. Marshmello mellett dolgozott már együtt Lorde-val és Calvin Harris-szel is. Nemrég pedig a 2017-es American Music Awards díjátadóján az Imagine Dragons társaságában adta elő Young, Dumb & Broke című friss slágerét, mely azóta platina minősítést kapott; illetve az amerikai alternatív rock-együttes Thunder című dalának mash-up-ját.

Hozzászólások

Hozzászólás