LCD Soundsystem: kisbetűs amerikai álom

Nem kevesebb, mint hét év szünet után jelentkezett új albummal az elektronikus színtér egyik komoly múltra visszatekintő képviselője, az LCD Soundsystem. Az american dream szeptember 1-jén lát napvilágot.

A 2002-ben alapított formáció nem a semmiből tért vissza, hiszen három felvételt már korábban bemutatott az új, negyedik lemezről: a címadó american dream mellett a call the police és a klipes tonite debütált az elmúlt hetekben. A csupa kisbetűs írásmód nem hanyagság vagy a billentyűzet hibája: hivatalosan a lemez és valamennyi dal címe így írandó. Az album érdekessége, hogy a digitális és hagyományos formátumokon túl kazettán is megjelenik.

Az american dream dallistája:
oh baby
other voices
i used to
change yr mind
how do you sleep?
tonite
call the police
american dream
emotional haircut
black screen

A James Murphy vezette LCD Soundsystem 2011 és 2015 között szüneteltette a pályafutását, ám most már ismét teljes erővel zakatol a gépezet, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy az american dream megjelenését követően európai és észak-amerikai turnéra indulnak. Az érdeklődés pedig nem mindennapi a koncertek iránt: szinte az összes szeptemberi dátum teltházas, ráadásul a legtöbb városban két egymást követő este is fellép a csapat.

Hozzászólások

Hozzászólás