Lil Nas X történelmet fog írni!

Lil Nas X azon az úton jár, amelyen sok előadó csak szeretne. A rapper slágere, az „Old Town Road” már 15 hete #1 a Billboard Hot 100-as listán és csak Mariah Carey, a Boyz II Men és a Luis Fonsi-Daddy Yankee páros vezette több ideig a listát. Még két hét és őket is lenyomja. A 20 éves Lil Nas X nemcsak felvirágoztatta a country rapnek nevezett stílust, de egyből a mainstreambe is juttatta.

A dal nagyon gyorsan mászott feljebb és feljebb mind az Apple Music, mind a Spotify toplistákon, megjelent a Billboard Hot Country Songs és Hot R&B/Hip-Hop Songs listákon is. Utóbbiról azonban eltávolították mondván, hogy nem felel meg a műfajbeli elvárásoknak. Ezt követően segítette ki Billy Ray Cyrus a rappert és bekövetkezett az igazi áttörés.

A TikTok appot használva találta meg közönségét, így tarolta le Lil Nas X az internetet. A Time magazin beválasztotta a 25 legbefolyásosabb internetes személye közé, Donald Trump, Harry herceg és Meghan Markle mellé. A rapper az interet sajátos szatirikus nyelvén szólította meg online rajongóbázisát: mémekkel.

Nemrég egy posztban coming outolt, melyen EP-jének borítójának egy erre utaló részlete látható. Egy interjúban elmondta, hogy a homoszexualitás nem igazán elfogadott sem country-, sem hip-hop körökben, de reméli, hogy döntése hatással lesz másokra is.

Hozzászólások

Hozzászólás