Martin Garrix még az olimpikonokat is megtáncoltatta a téli olimpia záróünnepségén

A magyar szempontból is sikeresnek és felejthetetlennek bizonyuló phjongcshangi XXIII. téli olimpia záróünnepségének méltó sztárvendége volt a holland sztár DJ, Martin Garrix. A hazánkban is népszerű lemezlovas az eklektikus, tradicionális koreai muzsikát modern stílusokkal keverő, zenében gazdag műsor végén lépett a színpadra. Előtte többek között a dél-koreai popzene egyik extravagáns sztárja, CL és az EXO nevű k-pop fiúcsapat fűtötték az ünnepi hangulatot.

Martin Garrix a ceremónia befejező szakaszát valódi partihangulatba mártotta, még a sportolók közül is sokan pályára léptek, ezúttal azért, hogy kitáncolják magukból a versengés szülte feszültséget és szabadon átadják magukat az életük ezen meghatározó pillanatit körbefonó eufóriának. Garrix fellépésével történelmet írt – ő a legfiatalabb DJ/producer, aki valaha felléphetett a téli olimpiai játékok záróünnepségén. A közönség mellett, akik élőben is megtapasztalhatták a parádés ünnepély hangulatát, emberek milliói követhették nyomon Garrix fellépését is TV képernyőjük vagy online kapcsolat segítségével. A show és az egész rendezvény csodás alkalmat adott arra, hogy a résztvevő országok még egyszer megünnepelhessék kiváló sportolóikat, mielőtt azok visszatérnének otthonaikba.

Martin számára az, hogy ezen az eseményen színpadra állhatott, különleges jelentőséggel bírt: „Az, hogy játszhattam az olimpia záróünnepségén, extrán különleges dolog számomra. Annak idején részben az inspirált arra, hogy az elektronikus zenével kezdjek foglalkozni, hogy láttam Tiësto-t fellépni a 2004-es athéni olimpián. Az, hogy megkaptam a lehetőséget arra, hogy én magam is átéljem ezt a pillanatot, óriási megtiszteltetés. Abban reménykedem és álmodozom, hogy az én fellépésem is inspirálni fog másokat – úgy, mint ahogy Tiësto-é inspirált engem.”

A 21 éves holland szupersztár mára az elektronikus zene megkerülhetetlen figurájává vált. Karrierje 2013-ban, 17 éves korában, Animals című slágerével indult be fénysebességgel. Csupán három év kellett ahhoz, hogy 2016-ban és 17-ben már a DJ Mag Top 100 DJ listájának első helyén álljon. A fiatal producer a Billboard ”21 Under 21” és a Forbes ”30 Under 30” listáit is meghódította, de 2017-ben a GQ UK Man of Today mezőnyében is előkelő helyet kapott. Olyan slágerek köthetők nevéhez, mint a Dua Lipával közös Scared To Be Lonely, a Bebe Rexhával készített In The Name Of Love, vagy a David Guettával, Jamie Scottal és Romy Dya-val rögzített So Far Away. Szintén Guetta-val közös, egészen friss dala a Like I Do. A magyar közönség legközelebb a 2018-as Balaton Soundon találkozhat vele élőben is!

Hozzászólások

Hozzászólás