Megjelent Beyoncé dala az új Oroszlánkirály filmből

A 23-szoros Grammy-díjas világsztár, Beyonce a producere a The Lion King: The Gift című albumnak, melyet zenei ódának szán a Disney Oroszlánkirályának klasszikus történetéhez. A Jon Favreau által rendezett filmben hangzik el Beyoncé új dala, a “Spirit”. A The Lion King: The Gift album július 19-én fog megjelenni.

Az erőteljes dal, a “Spirit” a Beyonce által alakított Nala karakterének kulcsfontosságú jeleneteiben csendül fel és a film hivatalos filmzenéi közt is megtalálható lesz a The Lion King: The Gift című albumon, mely a Parkwood Entertainment/Columbia Records gondozásában jelenik meg. A dal már elérhető világszerte, szövegét IIya Salmanzadeh, Timothy McKenzie és Beyoncé írta, míg producerei Beyoncé, IIya és Labrinth voltak. https://smarturl.it/beyoncespirit

A The Lion King: The Gift albummal Beyoncé egy remek hanganyag, egy robosztus zenei kép gondját viselte összehozva számos kedvenc előadóját napjaink legtehetségesebb és legfontosabb afrikai művészeivel, hogy tisztelettel adózzon az ikonikus filmnek és az afrikai zene autentikus hangját közelebb hozza a világhoz.

“Ez egy hangos film” – mondta Beyoncé. “Egy új módja a történetmesélésnek. Többet akartam annál, hogy olyan dalokat keresek, amiket a film inspirált. Stílusok és kollaborációk egyvelege, egyáltalán nem egyhangú. Hatással volt rá minden az R&B-ből, a popból, a hip hopból és az Afro Beat-ből.”

Az album tervezése és felvétele közben figyelembe vette az előadók személyes kötödését a filmhez és annak történeteit.

“Bátorítani szeretnék mindenkit, hogy a saját útját kapcsolja össze a cselekménnyel.” – folytatta. “Minden dal a filmre reflektálva íródott úgy, hogy esélyt adjon a hallgatónak, hogy elképzelhesse a saját képeit mialatt hallgatják az új, kortárs változatot. Fontos volt, hogy a zene ne csak a legérdekesebb és legtehetségesebb előadók által legyen eljátszva, hanem az is, hogy a legjobb afrikai producerek dolgozzanak rajta. A hitelesség és bátorság fontosak voltak számomra.”

A The Lion King: The Gift Beyoncé új felvételivel egy gyönyörű, többstílusú szimfónia, afrikai hatásokkal telítve a kontinens különböző sarkaiból, váratlan kollaborációkkal, pulzáló ritmusokkal és az afrikai diaszpórát ünneplő erőteljes produkcióval. Ez egy szerelmes levél Afrikának címezve, mely középpontjában a film afrikai kultúrája és a bámulatos elbeszélése gyökeredzik. A The Lion King: The Gift tracklistje és az előadóinak névsora hamarosan megérkezik.

Az Oroszlánkirályban elhangzó zenék producere Hans Zimmer és Jon Favreau voltak. A digitalis soundtrack megjelent július 11-én amerikai idő szerint 8:00-kor. A fizikai album már előrendelhető: https://disneymusic.co/TheLionKingPreOrder

A Parkwood Entertainment egy film és produkciós cég, zenei kiadó és menedzsment cég, melyet az előadó és vállalkozó, Beyoncé alapított 2010-ben. Los Angeles-i és New Yorki-i irodákkal a cég zenei, fim- és videókészítési, menedzsmenti, marketingi, digitális, kreatív, filantróp, nyilvánossági és lemezkiadói részlegekkel rendelkezik. Még 2008-ban Parkwood Pictures név alatt a cég kiadta a Cadillac Records című filmet, melyben Beyoncé szereplőként és co-producerként működött közre. A cég szintén Beyonce szereplésével és gyártásvezetői munkájával adta ki az Obsessed című filmet 2009-ben. A Parkwood Entertainment producerelte a The Mrs. Carter Show World Tour-t (2013-2014) és a The Formation World Tour-t (2016) és co-producerelte az ON THE RUN TOUR-t (2014) és az ON THE RUN II-t (2018).

Az Oroszlánkirály című Disney-filmet Jon Favreau rendezte és elkalauzol bennünket az afrikai szavannákra, ahol a jövőbeli király született. Simba bálványozza apját, Mufasa királyt és szívére veszi saját királyi sorsát. De a királyságban nem mindenki ünnepeli az új állatkölyök érkezését. Scar-nak, Mufasa testvérének (aki szintén trónörökös) azonban más tervei vannak. A Pride Rock-ért zajló küzdelem árulással, tragédiával és drámával van tele, mely végül Simba számüzetését eredményezi.

Hozzászólások

Hozzászólás