„Egy pszichedelikus funk buli a világért, ami lángokban áll” – Megjelent Miguel új albuma

A Grammy-díj nyertes, amerikai énekes-dalszerző Miguel december 1-én megjelentette legújabb lemezét, mely mellé rögtön egy videóklip is érkezett a Now című dal megtestesüléseként. A kisfilmben feltűnnek Miguel Adelanto Detention Center intézményében tett látogatásának képei, a kékgalléros amerikai táj szeleteivel tarkítva. A korong a Billboard R&B Albums-listájának élén debütált. A Rolling Stone magazin szerint „egy pszichedelikus funk buli a világért, ami lángokban áll.” A Pitchfork hasábjain szexuális és politikai energiáktól fűtöttnek nevezik, és rávilágítanak, hogy a kevesebb digitális funk és több reverbed-out gitárhasználattal varázsoló R&B pszichedélia mutatja Miguel dalszerzői fejlődését.

A beszédes című War & Leisure az R&B/soul-vonalon alkotó énekes-dalszerző-színész-producer negyedik stúdióalbuma, a 2015-ös nagy sikerű Wildheart méltó utódja. A hipnotikus 12 tracket tartalmazó projekt napjaink kettősségén meditál, szociálisan érzékeny és társadalmi témák kereszttüzében. Miguel az eddigi legpörgősebb albumaként jellemezte. Megalkotásában olyan közreműködők segítettek, mint J. Cole, Rick Ross, Travis Scott, Kali Uchis, Salaam Remi és QUIÑ.

Miguel szintén nemrég jelentette be észak-amerika turnéját. A 35 állomásos War & Leisure Tour február 22-én indul Portlandből, sorra veszi az Egyesült Államok és Kanada jelentős helyszíneit, majd áprilisban Berkeley-ben ér véget. Az út során olyan nyitóelőadók csatlakoznak majd a turnéhoz, mint SiR és NonChalant Savant.

Az énekes az új lemezt övező lelkesedést már megalapozta olyan kislemezekkel, mint a Travis Scottal közös Sky Walker – amit máris több, mint 100 millióan streameltek világszerte – a Shockandawe vagy a funky-s lüktetésű EP, a Told You So. Novemberben pedig megjelent a trópusi vibe-okkal operáló Pineapple Skies. Utóbbi két dal a 2017-es Victoria’s Secret Fashion Show estéjén is terítékre került.

A Pixar Coco című animációs filmjének filmzenéje kapcsán a Remember Me duett alkalmával csarlakozott hozzá a mexikói popsztár, Natalie Lafourcade.

Miguel és a VEVO együttműködésének gyümölcseként magával ragadó felvételek készültek, melyeket az alábbi címekre kattintva megnézhettek!

 

>> Miguel – Come Through & Chill (Vevo x Miguel)

>> Miguel – Told You So (Vevo x Miguel)

>> Miguel – Sky Walker (Vevo x Miguel)

>> Miguel – Pineapple Skies (Vevo x Miguel)

 

A War & Leisure Dallistája

  1. Criminal ft. Rick Ross
  2. Pineapple Skies
  3. Sky Walker f. Travis Scott
  4. Banana Clip
  5. Wolf ft. Quiñ
  6. Harem
  7. Told You So
  8. City of Angels
  9. Caramelo Duro ft. Kali Uchis
  10. Come Through and Chill feat J.Cole and Salaam Remi
  11. Anointed
  12. Now

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás