Mikolas Josef: Teveháton az Eurovízióra

 

Legfrissebb, Lie To Me című dalával Mikolas Josef képviseli Csehországot a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon – teszi ezt oly sikeresen, hogy a május 9-ei első elődöntőn nyújtott sikeres performanszával máris a 12-ei döntőbe katapultálta magát és hazáját.

 

 

Mikolas Josef 1995-ben született Prágában, s ifjú kora ellenére igazi multitalentum: énekes, dalszerző, producer, multiinstrumentalista zenész, emellett zenei videókat rendez, színészkedik és modellkedik is. Édesapja osztrák-cseh, édesanyja német-olasz származású, így aztán Európa valamennyi szegletét a szívében hordozza.

17 éves korában a Londoni Zene- és Színházművészeti Akadémia arany medállal tüntette ki színészi tehetségéért. Zenei karrierje előtt közel egy évet a divatiparban töltött nemzetközi modellként, közben olyan márkáknak dolgozott, mint a Prada, a Replay és a Diesel, ám hamar csalódott a divatvilág kevésbé csillogó oldalában és inkább a kilépés mellett döntött.

21 éves korában Mikolas Bécsbe költözött a díjnyertes hangmérnök, Nikodem Milewski (Felix Jaehn, Sam Smith, Alle Farben, Klangkarussell, Ellie Goulding) invitálására, akit azóta is zenei mentoraként tart számon. Dalai hangzásvilágát főként hip-hop, house, pop és folk elemek elegyítésével alkotja meg. A Lie To Me Mikolas 4. single-je. A dal dekoratív, pasztell univerzumba ágyazott videója a YouTube-on már 2 és fél milliós nézettségnél jár – nem is csoda, a fülbemászó dallam mellett rengeteg csábos részlet és még egy szívmelengetően barátságos teve is felbukkan benne.

Az Eurovízió kapcsán egy újabb verzió is napvilágot látott.

Hozzászólások

Hozzászólás