Nomad: lemezbemutató koncert A Dal 2019 mezőnyébe jutott csapattól

Listavezető új album. Újabb rádiós sláger. A Dal 2019 legjobb 30-as mezőnyében. Lemezbemutató koncert: 2018. december 19,. Ellátóház. Címszavakban így foglalható össze a Nomad mozgalmas évzárása.

Nomad – Új remény

Új remény lemezbemutató koncert esemény ITT.
Online jegyek a koncertre ITT.

2018. október 26-án jelent meg a zenekar (Jánosi Szabolcs – gitár, Juhász Marci – ének, Mihalik Ábel – dob, Nagy Levente – basszusgitár) negyedik stúdióalbuma Új remény címmel és a megjelenés napján a Deezer albumlistájának 1. helyén nyitott. A nagylemez november 2-án CD-n is megjelent és a MAHASZ albumeladási listájának 11.helyén debütált. Az exkluzív kivitelű digipak csomagolású CD 6 paneles poszterrel látott napvilágot.

A 10 új hangfelvétel között megtalálható a már klipről is ismerős Piros és zöld lámpák, a különleges szöveges videóként is elérhető Van-e remény?, az első albumról feldolgozott és a ROCK FM által kiemelt rotációban játszott Pillanatok, melyre több, mint 100 Nomad rajongó fotóiból készült videó.

A zenekar ősrajongóinak a nyitó Örökké barátok és a megrázó lemezzáró tétel, a Csak a csend szól lesz igazi csemege, míg A remény hídjai egyértelműen a csapat nagy slágere, hiszen nagyon gyorsan került rotációba a Petőfi Rádióban és a digitális zenehallgató oldalakon is ez a legtöbbet streamelt új Nomad felvétel. Hasonlóan szerethető, értékes Az én világom című dal. Helyet kapott a lemezen Ákos nagy slágerének, a Keresem az utamnak egy, az eredetihez hű, de mégis izgalmas változata. A Van pár kilométer című dalhoz nagyon hangulatos road movie-t forgatott a banda, mely hamarosan elérhető lesz a zenekar Youtube csatornáján. Szintén a formáció keményebb oldalát mutatja a Hanem nőnek virágok…, mely az iTunes dal eladási listájának a 18. helyéig jutott.

A Nomad nevéhez méltóan körbejárta már a budapesti klubokat, és az új lemez bemutatójára is egy új helyszínen, az Ellátóházban kerül sor 2018. december 19-én. Vendég a szeghalmi Mudfield lesz, akiket a tavaszi Nomad turnén már láthatott a közönség. Érdemes időben érkezni, mert Kovácsovics Máté és zenekara hoz pár új dalt a februárban megjelenő, Sárrétcímű albumáról.

A közönség szeretete mellett számos szakmai elismeréssel is büszkélkedhet a Nomad, melyet az ország egyik legjobb koncert zenekarának tartanak. Hotel Polimer című második albumukat a szakma és a közönség is a legjobb hazai rockalbumok között tartja számon. 2015-ös A38-as koncertjükről az MR2 koncertfilmet forgatott. Harmadik albumuk, a Márványmenyasszony Fonogram díj jelölést kapott az év Hard Rock és Metal Albuma kategóriában. Sajnálom című daluk révén Petőfi Zenei Díj jelölést kapott a zenekar. A Végál.om.. című első Nomad album 10 éves jubileuma alkalmából 2017. június 3-án a budakalászi Rockházban adott speciális koncert felvétele dupla CD formátumban jelent meg 2018. április 28-án, Vissza a végál.om..ra címmel.

Régi vágya teljesült a Nomad zenekarnak azzal, hogy A remény hídjai című daluk bekerült A Dal 2019-be, hiszen negyedik alkalommal jelentkeztek az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatójára, és annak ellenére, hogy korábbi pályamunkáik (Sajnálom, A szerelem ilyenVan-e remény?) komoly rádiós és/vagy közönségsikert arattak, most végre a tévénézők előtt is megmutathatják tehetségüket.

Van remény.

Hozzászólások

Hozzászólás