P!nk lánya is szerepel az énekesnő társadalmilag érzékeny, új klipjében

Letisztult, fekete-fehér tónusú, ám mégis erőteljes klip érkezett P!nk Wild Hearts Can’t Be Broken című dalához. A kisfilmet Sasha Samsonova rendezte, és az énekesnő kislánya, a 6 éves Willow is feltűnik benne. P!nk a nagymestere az érzelmes, mély gondolatok és elgondolkodtató társadalomkritikák pop-slágerbe csomagolásának, ami ezen dal esetében nem is lehetne időszerűbb. Megvan hozzá a képessége, hogy félelmeiből és kétségeiből felépítse legerősebb szerzeményeit.

A legfrissebb, Beautiful Trauma c. albumáról származó Wild Hearts Can’t Be Broken dalt eredetileg a 2015-ös Suffragette c. filmhez írta, s bár végül nem került be a filmzenébe, az On the Record c. Apple Music dokumentumfilmben így nyilatkozott a témáról: „A film a nők szavazati jogáért indított szüfrazsett mozgalomról szól. Meg kell küzdened azért, ami téged illet, a jogokért, tiszteletért, szeretetért, kedvességért és együttérzésért, akár az életed árán is. Ezek a nők így tettek.”

P!nk az emberi jogok elkötelezett híve: 2015-ben az Egyesült Nemzetek Szervezete az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapja nagykövetévé nevezte ki. Az ENSZ azért dolgozik, hogy világszerte védelmezze a gyermekeket és támogassa az édesanyákat, a családokat. Többek között az egészségügyi ellátás, a tiszta víz és oktatás biztosításával igyekeznek megerősíteni a közösségeket, és elősegíteni a gyermekek egészséges, boldog és reményteli jövő felé vezető növekedését. Az énekesnő az UNICEF nagyköveteként mindezt elsőkézből láthatta Haiti-i utazása során.

„Minden gyermeknek meg kell adni az esélyt, hogy erősen és egészségesen nőhessen fel, ezzel lehetőséget biztosítva számukra a bennük rejlő potenciál teljes kiaknázására” – mondta. „Mint az UNICEF nagykövete, büszke vagyok arra, hogy olyan szervezettel dolgozhatok, amely támogatja és felhatalmazza a nőket és a gyermekeket a világ minden tájáról. Tiszteletére ennek az elképesztő szervezetnek, tiszteletére ennek a videónak, tiszteletére minden lánynak és nőnek a világon, akik kiállnak magukért, csinálni fogok egy adományozást mindannyiótok nevében ennek a csodálatos szervezetnek, és ugyanerre bátorítalak titeket is.” – nyilatkozta az énekesnő. A videoklip leírásában található a link, melyen adományozásra nyílik lehetőség.

P!nk a klip megjelenése előtt a vasárnapi Grammy-gálán is előadta a dalt, a szokásos, díjátadót jellemző felhajtást teljes mértékben ignorálva, csupán egy jeltolmács társaságában állt a színpadon a megható és gyönyörű performansz alatt, mely megindító módon rezonált a Grammy-gála légkörét egyébként is plusz energiákkal megtöltő #MeToo-kampánnyal.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=186&v=k14smTVaUPU

Az énekesnő What About Us című dala Grammy-jelölést kapott a Legjobb pop szóló előadás kategóriában, ám a babérokat végül Ed Sheeran Shape of You című szerzeménye aratta le. P!nk ugyanakkor már 3 Grammy-díjjal is büszkélkedhet, például Trouble című dalával a Legjobb rock énekesnők kategóriájában, a Lady Marmalade-del pedig a Legjobb popénekesi együttműködés mezőnyében nyert.

Hozzászólások

Hozzászólás