Márciusban új lemezzel jelentkezik a német elektronika vezéralakja

A magyarországi Schiller rajongók számára rendkívül eseménydúsan indul 2019, hiszen kedvencük január 17-én Budapesten lép fel, majd alig két hónappal később egy új albummal is megörvendezteti őket.

Több mint 7 millió eladott lemez, megszámlálhatatlan teltházas turné, arany és platina fokozatok: ez Schiller, polgári nevén Christopher von Deylen, aki két évtizede az elektronikus pop színtér egyik elismert úttörője. Utoljára közel három éve jelentkezett új albummal – ez volt a „Future” -, ám tavasszal friss anyag érkezik tőle: a „Morgenstund” március 15-én lát napvilágot, amely a német mágus első megjelenése lesz az RCA Germany kiadónál.

Schiller vitán felül színes egyénisége az elektronikus zenék világának: 20 éves pályafutása alatt olyan emblematikus személyiségekkel dolgozott együtt, mint Mike Oldfield, Lang Lang, Anna Netrebko, Cristina Scabbia, vagy éppen a világhírű színésznő, Sharon Stone, aki a „Future” album zárótételéhez, a „For You” c. dalhoz írt szöveget. Schiller kapcsán külön érdemes kiemelni, hogy ő volt az első nyugati művész, aki Teheránban lépett fel – az Irán fővárosában adott koncertjére 30 000 ember volt kíváncsi.

A „Morgenstund” felvezetéseként Schiller egy rövid európai turnéval indítja 2019-et: január közepén Lengyelországba, Szerbiába, Romániába, Oroszországba és Magyarországra is ellátogat. A budapesti buli január 17-én lesz a MOM Kulturális Központban.

Hozzászólások

Hozzászólás