Shapeshifting címmel érkezik a gitárvirtuóz legújabb lemeze!

Joe Satriani, a modern gitározás egyik legnagyobb alakja, nem is adhatott volna találóbb címet vadonatúj albumának. A „Shapeshifting” (alakváltás) cím, Satriani egész karrierjét jellemezi, hiszen 35 év, és 17 album után sem találhat a hallgató, 2 hasonló stílusú lemezt a zenész diszkográfiájában.

Minden lemeze, természetesen módon következik a másikból, így alkotva egységet, színes életművében. Míg a legtöbb művész nem szívesen tekint vissza, elkészült albumaira, Satriani számára mégis az alkotói folyamat fontos része: „Minden lemezem egyfajta kép arról, mi is történt az elmúlt 2 évben. Eszembe jut milyen volt megírni, felvenni, majd turnézni vele a világ minden részében – ezekből az élményekből szerzek inspirációt.”

Shapeshifting című 18. albumának központi motívuma a  folyamatos változás. Miután végighallgatta új albumára szánt dalainak demóit, úgy érezte hogy az „alakváltás” szó az, ami a legjobban jellemzi az elkészült dalokat. „Amikor hallgatom őket, olyan mintha 15 különböző gitáros játszaná. Pedig tudom, hogy én egyedül játszom őket, de mégis olyan érzés, mintha valaki más lennék ezekben a dalokban

Satrianihoz olyan alkotótársak csatlakoztak a lemez felvétele során, mint a legendás dobos Kenny Aronoff (John Fogerty), basszusgitáron Chris Chaney (Jane’s Addiction),  zongorán Eric Caudieux, továbbá különleges vendégként Lisa Coleman (The Revolution) és Christopher Guest. Ennek a csapatmunkának köszönhető, hogy a felvételek során sikerült a lehető legjobb teljesítményt nyújtani, és megvalósítani Joe Satriani által elképzelt művészi víziót.

Az albumon szereplő dalok egyszerre idézik meg az elmúlt 3 évtized hangulatát, és jellegzetességeit, de a legmodernebb hatásokkal is ötvözve őket. A Shapeshifting így válik a zenész karrierjének egyik legizgalmasabb, és legkülönlegesebb albumává, mely minden egyes meghallgatással egy új oldalát mutatja meg.

Maga a művész is tökéletesen elégedett a végeredménnyel: „Úgy érzem mind a zenei teljesítmény, mind a felvétel minősége kimagasló. A Shapeshifting egyszerre bátor, és veszélyes lemez. Megérte szabad teret adni a zenének, és hagyni, hogy minden természetes úton alakuljon ki, hiszen ennek köszönhetően lélegzik az egész anyag

Joe Satriani “Shapeshifting” című albuma 2020.április 10-től, világszerte elérhető a Sony Music gondozásában.

01. Shapeshifting
02. Big Distortion
03. All For Love
04. Ali Farka, Dick Dale, an Alien and Me
05. Teardrops
06. Perfect Dust
07. Nineteen Eighty
08. All My Friends Are Here
09. Spirits, Ghosts and Outlaws
10. Falling Stars
11. Waiting
12. Here the Blue River
13. Yesterday’s Yesterday

 

Hozzászólások

Hozzászólás