Sigala és Paloma Faith táncos, sivatagi videója elhozza a tavaszt!

A slágerekben gazdag brit DJ-producer és dalszerző, Sigala ezúttal a Brit Award-díjas, angol, soul-R&B énekesnővel, Paloma Faith-szel fogott össze, hogy aztán belecsapjanak 2018 húrjai közé – február 23-án jelent meg Lullaby című daluk, melyet 28-án egy dekoratív, táncos, sivatagba ágyazott videóklip követett.

2017 mindegyik művész számára hihetetlen év volt. Novemberben három év után jelentkezett új albummal Paloma Faith. A három platina lemezzel büszkélkedő művész egy szociálisan érzékeny alkotást tett az asztalra a The Architect címre keresztelt Korong formájában: állítása szerint ezúttal inkább kifele tekintett, és nem akart újabb szerelmes dalokat írni, ehelyett a társadalmi és politikai kérdésekre fókuszált. Bruce Fielder aka Sigala kétségkívül megerősítette helyét Nagy-Britannia elektronikus zenei palettáján, megannyi táncparkett-koptató slágert ontott magából feltörekvő és világsztár előadókkal közös projektjei nyomán.  Pl. az Ain’t Giving Up, a Give Me Your Love és a Came Here For Love dalokat Craig David, John Newman és Ella Eyre oldalán.

Sigala így nyilatkozott a Lullaby-ról: “Ez egy olyan dal volt, amit már korábban megírtam és rögtön megszerettem, de tudtam, hogy meg kell találnom a megfelelő embert hozzá, akivel dolgozhatunk rajta. Imádok egyedi hangokra lelni, így egy tökéletes választás volt, hogy Paloma csatlakozott! Nagyon izgatott vagyok a megjelenés miatt, remek ízelítőt ad a közelgő albumom hangzásából.”

6 platina single-lel, 8 millió eladással, több, mint 800 millió Spotify streameléssel és 440 millió YouTube-megtekintéssel a tarsolyában Sigala az elmúlt 12 hónapot azzal töltötte, hogy a legnagyobb közönségek előtt állt színpadra. A Lullaby-jal való visszatérése bizonyítja, hogy még korántsem fogyott ki a kreatív energiákból – egyszerre töri az utat az eddig számára felfedezetlen műfajok irányába és marad hű védjegyének számító hangzásához. Megjelenése hetében az új track lett a legtöbbet hozzáadott dal a New Music Friday-lejátszási listákon.

Mióta megjelentette debütáló, #1 slágerét, az Easy Love-ot, Sigala átvette az uralmat a brit dance szcéna felett, nem csak mint producer, de úgy is, mint dalszerző.

“Szoktam rádiót hallgatni, nyitva tartom a fülem, de ugyanakkor nem akarom másolni önmagam vagy újrahasznosítani ugyanazokat a hangzásokat,” mondja. “Meg akarom mutatni, hogy többféle dolgot tudok csinálni. Azt szeretném, hogy az album különböző oldalaimat fedje fel.”

Az ellentmondások briliáns keverékeként Sigala, aki egy technika-megszállott zenész, imád rallizni és jazz-zongorista tanulmányok birtokosa. Ugyanakkor egy alázatos norfolki srác, aki kézbe vette a poppal átszőtt dance zene jövőjét.

Hozzászólások

Hozzászólás