“The New Abnormal” címmel jelenteti meg vadonatúj albumát a The Strokes

Hét évvel legutóbbi albumuk, a „Comedown Machine” megjelenése után, New York kultikus rockcsapata, a The Strokes végre új lemezzel jelentkezik! A „The New Abnormal” címre hallgató album, melynek producere a legendás Rick Rubin, 2020.április 10-én jelenik meg világszerte, az RCA Records/Cult gondozásában.

A csapat legutóbb 4 éve egy „Past Present Future” című minialbummal jelentkezett, majd rövid szünet után elkezdtek dolgozni Rick Rubin sztárproducer legendás, „Shangri-La” névre hallgató malibui stúdiójában az új, „The New Abnormal” címet kapó lemezen.

A közös munka eredménye 9 vadonatúj dal lett, és egy olyan lemez, amely tovább folytatja a folyamatos zenei innovációra törekvő csapat hagyományait: egyedi hangzásvilága egyszerre ismerős, de mégis teret ad új hatásoknak is. Első kislemezként az „At The Door” című dalt jelentették meg, egy különleges, animációs videóklip kíséretében, mely azonnal a rajongók egyik kedvencévé vált. Idén februárban megérkezett a lemez második dala is, „Bad Decisions” címmel, melynek különlegessége, hogy Billy Idol slágerének, a „Dancing With Myself”-nek dallamszerkezetét is felhasználja, ezzel is megmutatva a csapat korszakokon, és stílusokon túlmutató zeneiségét. A dal világszerte bekerült a rockzenei slágerlisták élvonalába, a 60-as évek esztétikáját idéző videóklipje pedig, 4 milliós nézettséget generált a csapat YouTube csatornáján.

A „The New Abnormal” című hatodik albumát, mint az összes eddigi The Strokes lemezt, a csapat közösen írta meg, míg a dalszövegekért ezúttal is a karizmatikus énekes, Julian Casablancas  volt a felelős.

Az album borítóján az amerikai festő Jean-Michel Basquiat 1981-es keltezésű, „Bird On Money” című festménye látható.

The New Abnormal:

01 The Adults Are Talking
02 Selfless
03 Brooklyn Bridge to Chorus
04 Bad Decisions
05 Eternal Summer
06 At the Door
07 Why Are Sundays So Depressing
08 Not the Same Anymore
09 Ode to the Mets

Hozzászólások

Hozzászólás