Everybody Hates Me: a The Chainsmokers duója rákapott a mélyenszántó dalok ízére

Andrew Taggart és Alex Pall DJ/producer párosa ismét új dallal jelentkezett. A tavalyi Sziget fesztivált megjárt EDM-pop csapat számára kifejezetten termékenyen startolt 2018, a Sick Boy és a You Owe Me után az Everybody Hates Me már a harmadik friss szerzeményük idén, mely követi az előző kettő által megkezdett új irányt: korábban befutott EDM-gyökereikkel ellentétes, rádióbarátabb, poposabb hangzással operál. Még egy hét sem telt el az Everybody Hates Me megjelenése óta, ám YouTube-on máris 5 milliós megtekintésnél jár és Magyarországon jelenleg 24. a legfelkapottabb videók listájában. A srácok szerint a dal a “bizonytalanság ünneplése” és “egy dal minden olyan embernek, aki épp elszeparálva érzi magát a világtól”.

 

https://www.youtube.com/watch?v=XvIpLfV5GKo

 

A Grammy-díjas producer duó mondanivalójában is érettebb vizekre evezett, legújabb szövegeik görbe tükröt állítanak a közösségi média által generált nárcisztikus életszemléletnek és erősen kritizálják azt.

Matt McGuire, aki a The Chainsmokers dobosaként járja a világot és a Sick Boy videoklipjében is látható, a Daily Mail Australia-nak fejtette ki, hogy szerinte a közösségi média által létrejött, közvetlen “hozzáférés” a zenészekhez, és az ez által kialakult nyomás megváltoztatta a hírnév és a zeneipar  fogalmát. “Mintha arcon csapna a valóság” írta le Matt a jelenséget. “A like-ok sosem lehetnek az igazi mércéi a sikernek, a hírnévnek, a népszerűségnek vagy bármi minőségének” fejtette ki, holott a social media-generációja ezen platformok nyomán várja a megerősítést, elfogadást saját személyisége kapcsán.”

 

 

A You Owe Me csattanós végű kisfilmjéről egy behind the scenes-videó is napvilágot látott:

 

 

A The Chainsmokers épp befejezte a Memories… Do Not Open turné európai szeletét, visszatérnek Amerikába, viszont júliusban például ismét a kontinensen lesznek, hogy többek között hazánkban is tiszteletüket tegyék. Csípd el őket a 2018-as Balaton Soundon!

Hozzászólások

Hozzászólás