Újabb szürrealitásba mártott The Voidz-dal érkezett

A The Voidz experimental rock/art-punk csapata új dallal jelentkezett. A Pointlessness a harmadik beharangozó március 30-án érkező, Virtue címre keresztelt albumukról.

A korábban Julian Casablancas+The Voidz néven futó banda frontembere, Julian a The Strokes amerikai indie rock együttes énekeseként vált ismertté. A The Voidz 2013-ban alakult, Casablancas mellett tagjai Amir Yaghmai (gitár), Jeramy ”Beardo” Gritter (gitár), Jeff Kite (billentyűk), Jake Bercovici (basszusgitár és szintetizátor) és Alex Carapetis (dob). Debütáló albumuk, a Tyranny 2014-ben az NME Top 50 lista tagjaként végzett.

A Pointlessness előtt két tracket már megismerhetett a hallgatóság. A Leave It In My Dreams-t a Rolling Stone „fertőzőként” jellemezte, illetve úgy írták le a dalt, hogy „a pop és a szürreálisba fordulás határán egyensúlyoz”.

A Qyurryus-t a Stereogum a „rettenthetetlen” és a „vakmerő” jelzőkkel illette. A hozzá készült VHS-látvánnyal fűszerezett videó különlegessége, hogy Julian Casablancas rendezői debütálása.

A Virtue 15 szerzeménye bizonyítja az újjászületett The Voidz zsenialitását és emlékezetes anyag születését ígéri. A felvételek Los Angeles-ben kerültek rögzítésre, a Grammy-díjas Shawn Everett (Alabama Shakes, The War On Drugs) produceri munkája nyomán. A végeredmény egy merész, izgalmas és változatos dalcsokor lett.

„Az volt a célunk, hogy egy olyan albumot hozzunk létre, ami szélesebb közönség számára lehet élvezhető, legalább annyira, mint amennyire mi élveztük az első lemezt, a Tyranny-t,” mondta Casablancas. „Különböző stílusok örvénylenek benne, azt hiszem a legeklektikusabb kiadvány, amiben valaha részt vettem. Van rajta egy dal mindenkinek.”

Újév előtt napvilágot látott egy frappáns trailer Warren Fu (Daft Punk, The Weeknd) rendezésében, ami kóstolót kínál az album feelingjéből:

The Voidz a Leave It In My Dreams-t a The Tonight Show Starring Jimmy Fallon műsorának színpadán is előadta:

https://www.youtube.com/watch?v=psYWNvCCutw

 

VIRTUE tracklista:

  1. Leave It In My Dreams
  2. QYURRYUS
  3. Pyramid of Bones
  4. Permanent High School
  5. ALieNNatioN
  6. One of the Ones
  7. All Wordz Are Made Up
  8. Horse To Water
  9. Wink
  10. My Friend The Walls
  11. Pink Ocean
  12. Black Hole
  13. Lazy Boy
  14. We’re Where We Were
  15. Pointlessness

Hozzászólások

Hozzászólás