Megjelent a Three Days Grace hatodik stúdióalbuma, az Outsider!

Március 9-én megérkezett a kanadai Three Days Grace 9. stúdióalbuma, az Outsider – nem csoda hát, hogy a 20 éve aktív rockbanda körül ismét turbó fokozatra kapcsoltak az események.

A 12 dalt tartalmazó lemez harmadik beharangozója, a Right Left Wrong március 2-án kapott dalszövegvideót. A kisfilm a Revolver oldalán debütált, akik „serkentő ”-ként jellemezték, a közelgő kiadvány első single-jét, a The Mountain-t pedig „földrengető új dal”-ként írta le az Alt Press. Utóbbi track klipjét máris több, mint 6 millióan tekintették meg YouTube-on és a Billboard és a Mediabase Rock listáiban is a top 10 mezőnyökben tombol. A videóklipet az amerikai UFC (Ultimate Fighting Championship) szervezetének oktagon elnevezésű, nyolcszög alakú küzdőterében forgatták, Sean Cartwright rendező irányításával. Érdekessége, hogy vendégszerepel benne a UFC egyik harcművésze, Misha Cirkunov is.

Szintén nemrég debütált az I Am An Outsider című dal a lemez tracklistájával karöltve a Billboard felületén, akik szerint a szám előrevetíti az Outsider (jelentése: kívülálló) lemez témáját és az azon helyet kapó dalszövegek ízét is.

A Three Days Grace jelenleg az NHL Network amerikai televíziós csatornán a „Hét kiemelt művésze”-cím birtokosa, The Mountain című daluk a sportcsatorna több műsorában is feltűnik.

Az Outsider a nemzetközileg elismert, többszörös platinalemezes banda 6. stúdiólemeze, előzetes vélemények szerint méltó utódja 2015-ös, slágerlista-ostromló, Human c. albumuknak. „Számomra az Outsider jelképezi azt az utat, ami által megtalálod a helyed a világban,” mondja Brad Walst basszusgitáros. „Márpedig a világ olykor kész őrültekháza. Mi megpróbálunk ettől elszakadni, kicsit kilépni belőle. Csináljuk a saját kis dolgainkat, így kényelmes számunkra. Mindig előre tekintünk – nem pedig hátrafelé. Ez egy állandó téma.”     

A zenekar pontosan így is tett: 2016 őszén új ösvényre léptek és ezúttal megszokott, torontói próbatermük helyett a Brad háza mögötti, átalakított garázsba fészkelték be magukat, két órányira a város zajától. „Ez az egész arról szól, hogy hátralépjünk egyet az élet őrületéből anélkül, hogy tönkretennénk magunkat, mindenkit kizárnánk vagy megőrülnénk,” nyilatkozta a dobos, Neil Sanderson. „Tartasz egy kis szünetet és megtalálod a teret, ahol alkothatsz.”

Végül a banda visszavonult Neil farmjára további ötletelés céljából. Gyakran tábortüzek köré telepedtek akusztikus gitárjaik társaságában, hogy még inkább megérintse őket a körbeölelő vadon szellemisége. Amint a dalok testet öltöttek, a zenekar a Jukasa stúdióba telepedett, hogy ott aztán régi bajtársak segítségével folytassák a munkát. Gavin Brown és Howard Benso produceri, Mike Plotnikoff hangmérnöki és Chris Lord-Alge keverési munkálatai nyomán megalkottak egy olyan albumot, mely hadseregnyi rajongói táboruk minden tagját megszólítja, a Föld bármely pontján éljenek is. „A produkciós csapat nem dolgozott ebben a felállásban a One-X album óta”, tette  hozzá Neil. „Szerencsések voltunk, hogy most így összegyűltünk. Jól sült el, mivel ugyanott tartunk fejben.”

Az Outsider egyrészt folytatja a Three Days Grace által megteremtett hagyományokat, ugyanakkor érezhető rajta, mennyit fejlődött, színesedett a csapat hangzásvilága. Matt Walst frontember számára ez a második anyag, melyen együtt dolgozik a bandával. Testvére, Brad szerint „a magabiztosság új szintjére lépett és rengeteg ötletet hozott a projektbe.” Mindeközben Neil a dobok mellett kibővítette az elektronikus vonások palettáját, analóg szintetizátorokkal és programozással színesíti a hangzást, Rhys Fulber (Fear Factory, Frontline Assembly) segítségével. Elmondása szerint a Nine Inch Nails, a White Zombie, a Bring Me The Horizon, Lana Del Rey és a Lost Boys című filmklasszikus voltak rá hatással ezen a téren.  Ez az evolúció már a legelső single-ön, a The Mountain-en is tetten érhető, de szerencsére az aréna-betöltő riffektől sem kell búcsút vennünk.

A srácok tartottak egy különleges „belehallgató-session”-t, ahol négy szerencsés rajongójuk kapott ízelítőt az albumból és elmondhatták véleményüket:

A Three Days Grace nemrég bejelentette, hogy 22 állomásos, amerikai turnéra indul az Avenged Sevenfold és a Prophets of Rage zenekarok társaságában. A körút július 22-én indul Mansfieldből. (További turnédátumok alább.)

 

Outsider dallista

01 Right Left Wrong

02 The Mountain

03 I Am An Outsider

04 Infra-Red

05 Nothing To Lose But You

06 Me Against You

07 Love Me Or Leave Me

08 Strange Days

09 Villain I’m Not

10 Chasing The First Time

11 The New Real

12 The Abyss

 

Three Days Grace turnédátumok

Apr 20 2018 /// Tampa, FL /// WXTB 98 Rockfest

Apr 21 2018 /// Orlando, FL /// 101.1 WJRR Earthday Birthday

Apr 22 2018 /// Charleston, SC /// WYBB 98 Rockfest

May 18 /// Columbus, OH /// Rock On The Range

June 29 /// Qc, Canada /// Festivoix Trois-Rivieres

July 14 /// London, ON, Canada /// Rock The Park Music Festival

July 15 /// Ottawa, ON, Canada /// Ottawa Bluesfest

July 22, 2018 /// Mansfield, MA /// Xfinity Center

July 25, 2018 /// Wantagh, NY /// Northwell Health @ Jones Beach

July 26, 2018 /// Hartford, CT /// Xfinity Theatre

July 28, 2018 /// Bangor, ME /// Darling’s Waterfront Pavillion

July 31, 2018 /// Holmdel, NJ /// PNC Bank Arts Center

August 1, 2018 /// Bristow, VA /// Jiffy Lube Live

August 3, 2018 /// Burgettstown, PA /// Keybank Pavillion

August 7, 2018 /// Clarkston, MI /// DTE Energy Music Theatre

August 9, 2018 /// Toronto, Ontario, Canada /// Budweiser Stage

August 11, 2018 /// Tinley Park, IL /// Hollywood Casino Amphitheatre

August 12, 2018 /// Noblesville, IN /// Ruoff Home Mortgage Music Center

August 16, 2018 /// Phoenix, AZ /// Ak-Chin Pavilion

August 17, 2018 /// Las Vegas, NV /// T-Mobile Arena

August 19, 2018 /// Albuquerque, NM /// Isleta Amphitheater

August 21, 2018 /// Chula Vista, CA /// Mattress Firm Amphitheatre

August 22, 2018 /// Inglewood, CA /// The Forum

August 24, 2018 /// Concord, CA /// Concord Pavillion

August 28, 2018 /// Salt Lake City, UT /// USANA Amphitheatre

August 30, 2018 /// Denver, CO /// Pepsi Center

September 1, 2018 /// Dallas, TX /// Starplex Pavillion

September 2, 2018 /// Woodlands, TX /// Cynthia Woods Mitchell Pavilion

 

Hallgasd vagy vásárold meg a vadonatúj lemezt az alábbi linken!

Three Days Grace – Outsider

Hozzászólások

Hozzászólás