Új albumát is elhozza Magyarországra az Il Volo

Budapestre érkezik az Il Volo! A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018.december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel, ahol ráadásul az új lemezüket is bemutatják.

Az „Ámame” (magyarul: Szeress engem) című friss alkotás továbbra is az opera és a pop jellemzőit egyesíti, de a srácok először kísérleteznek a latin hangzások beépítésével. A céljuk ezzel nem titkoltan az, hogy a rajongóbázisuk jelentős százalékát alkotó latin-amerikai követőiknek a maguk módján – dalok formájában – mondjanak köszönetet. Az „Ámame”-t Miamiban rögzítették, mégpedig a többszöri Grammy-díjas producer, Emilio Estefan irányításával. Az albumról az első single a „Noche Sin Día” volt, amelyben a kubai duó, a Gente De Zona közreműködött, és amely gyorsan a 8 milliós megtekintés közelébe került a Youtube-on. A lemez egyik kiemelkedő pillanatát a záró tétel jelenti, hiszen az „Ay Ay Ay Amor” nótában nem más, mint a latin pop koronázatlan királynője, Gloria Estefan hallatja a hangját.

A csapathoz kapcsolódó hír, hogy a 2018-as európai turnéjuk keretében Budapestre is eljutnak. A Gianluca Ginoble (bariton), Piero Barone és Ignazio Boschetto (tenorok) alkotta együttes 2009-es megalapításakor az énekesek nem titkolt célja volt egy, a legendás Három Tenorhoz hasonló trió létrehozása. Mára az Il Volo – némileg újra gondolva az alapításkor megfogalmazott célt – sikerrel ötvözi a népszerű operák világát a könnyűzene elemeivel. Olyannyira, hogy az együttest a napjainkban nagy népszerűségnek örvendő crossover műfaj egyik legkiemelkedőbb képviselőjeként tartják számon. Nem véletlenül, hiszen az ifjú énekesek bátran, ugyanakkor stílusosan, finom ízléssel alkotják meg a klasszikusokban gyökerező, ugyanakkor nagyon is mai zenei világukat.

Számtalan fellépésen, turnén vettek részt, de énekeltek az olasz Szenátusban az egykori olasz köztársasági elnök, valamint az oslói 2012-es Nobel-békedíj koncerten a norvég király jelenlétében is. 2014-ben elnyerték a Latin Billboard Zenei Díjátadón “Az év legjobb csapata” díjat a latin pop albumok kategóriában, emellett megkapták az ‘El Pulso Social’ díjat is. 2015-ben részt vettek a Sanremói Dalfesztiválon, amelyet nagy fölénnyel megnyertek. Pályafutásuk során együtt énekeltek többek között Barbra Streisanddal, Eros Ramazottival, Anastaciaval, valamint Plácidó Domingóval is. Utóbbival 2016-ban közös lemezt is megjelentettek Notte Magica – A Tribute to the Three Tenors címmel, melyen a három tenor, Domingo, Pavarotti és Carreras munkássága előtt tisztelegnek az új generáció legsikeresebb énekeseiként. 

Az Il Volo tagjai 2018-ban ismét turnéra indulnak, melynek egyik kiemelt állomása Budapest lesz, ahol pályafutásuk legsikeresebb darabjait adják elő. A koncerten közreműködik az Óbudai Danubia Zenekar, vezényel: Marcello Rota, akinek neve nem ismeretlen a komolyzene hazai rajongói számára, hiszen a karmester Maestro Andrea Bocelli állandó karmestere.

Hozzászólások

Hozzászólás