Új dallal vezeti fel új albuma érkezését Barbra Streisand

Don’t Lie To Me” címmel új dalt jelentetett meg Barbra Streisand, és a friss felvétel egyben az új albuma előfutáraként is szolgál, amely „Walls” címmel lát majd napvilágot november 2-án. Ez lesz az amerikai énekesnő első lemeze 2005 óta, amelynek legtöbb szerzeménye kimondottan ehhez az anyaghoz íródott.

A most bemutatott „Don’t Lie To Me” irányadó az albumra nézve, mivel – szintén első alkalommal – Streisand főként a társadalom egészét érintő témákról énekel. Az új dal egy felszólalás mindazon értékek és vezérelvek mellett, amelyekben a díva egész életében hitt, és amelyekért, ha kellett, bátran szállt harcba. Ennek megfelelően a „Walls” lemez a gyönyörű dallamok mellett a gondolkodásra serkentő dalszövegeknek is a gyűjtőhelye lesz, és egyúttal képet kaphatunk a művésznő jövővel kapcsolatos félelmeiről és reményeiről is.

Így hát nem véletlenül találunk olyan feldolgozásokat is a novemberi kiadványon, mint az „Imagine”, a „What a Wonderful World” és a „What The World Needs Now”. A csúcspontnak pedig Leonard Bernstein és Alan Jay Lerner időtlen klasszikusa, a „Take Care of This House” ígérkezik. Az új szerzemények közül a „What’s On My Mind”, a „The Rain Will Fall” és a most megismert „Don’t Lie To Me” mind olyan témákat járnak körül, amelyeket Streisand kulcsfontosságúnak tart, mint például a szociális érzékenység és a filantrópia.

Mindehhez az énekesnő olyan segítőtársakat gyűjtött maga köré a produceri és hangszerelési munkálatokhoz, mint Walter Afanasieff, John Shanks, David Foster és Desmond Child. A címadó dal meghatározó szövegét pedig Streisand állandónak nevezhető házi szerzői, Alan és Marilyn Bergman vetették papírra.

Az énekesnőként, színésznőként, rendezőként, producerként, forgatókönyvíróként, íróként és dalszerzőként egyaránt alkotó Barbra Streisand az egyetlen előadó a világon, aki hat egymást követő évtizedben büszkélkedhet listavezető albumokkal. Pályafutása során összesen 52 arany-, 31 platina- és 13 többszörös platinalemezt tudhat a magáénak; ő az egyetlen nő, aki bekerült a minden idők legtöbb eladott albumával rendelkező művészek Top 10-es elitjébe. Frank Sinatra mellett neki sikerült egyedül az, hogy az amerikai listákon 34 lemeze is Top 10-es helyezést ért el; sőt, ő az egyetlen női előadó, aki a Billboard történelmében a legtöbb első helyezett albummal rendelkezik. 2 Oscar-, 10 Grammy-, 5 Emmy- és 11 Golden Globe-díj tulajdonosa; mind Bill Clintontól, mind Barack Obamától magasrangú kitüntetést vehetett át.

A „Walls” dallistája:
1. What’s On My Mind
2. Don’t Lie To Me
3. Imagine / What A Wonderful World
4. Walls
5. Lady Liberty
6. What The World Needs Now
7. Better Angels
8. Love’s Never Wrong
9. The Rain Will Fall
10. Take Care Of This House
11. Happy Days Are Here Again

Hozzászólások

Hozzászólás