Younotus: a berlini klubokból a nyári fesztiválok színpadára

Berlin városa híres pezsgő éjszakai életéről, ahol a klubokban mindig történik valami izgalmas és formabontó. Ebben az inspiráló közegben talált egymásra Tobi és Gregor, és alapította meg 2014-ben a YouNotUs-t.

Rövid idő alatt a formáció hatalmas sikereket ért el a dance rajongók között világszerte, első nemzetközi slágerükkel a „Supergirl”-el, amely az Alle Farben-el és Anna Naklab-al való közös munkának az eredménye. A dal megjelenésekor azonnal az osztrák és a lengyel kislemezlista első helyén nyitott, illetve a német lista második helyére került. Az iTunes slágerlistáján 16 országban volt listavezető, és számtalan arany, platina és gyémánt minősítést ért el.

További slágereik a „Please Tell Rosie”, a „Lessons” és 2018 slágere az „Only Thing We Know” is a listák élvonalában helyezkedtek el, többek között a Spotify hallgatottsági listáján, ahol a „Woke Up in Bangkok” már 20 milliós hallgatottság fölött jár.

A csapat egyfajta kapocsként tekint magára a berlini klubok intim hangulató világa, és a hatalmas nyári fesztiválok nagyszínpadai között. Folyamatosan egyensúlyoznak az éjszakai klubok, a rádióslágerek és a tömegek által látogatott fesztiválok világa között, úgy hogy közben sorra szállítják slágereiket, amelyre egyszerre hat a mainstream, és az underground világa. Megpróbálnak hűek maradni gyökereikhez a dance világában, de mégis hatalmas sikerekkel alkotják meg zenéjüket, amely vegyíti a deep house-t a pop érzékenységével.

Legutóbbi slágerük a „Narcotic, egy 90-es évekbeli dal feldolgozása, melyet eredetileg a Liquido együttes adott elő. A dal úgy kapott elektropop átdolgozást, hogy közben megőrizte az eredeti hangulatát, és vált egy igazi nyári slágerré. Az új változat egzoktikus hangmintáival, és lüktető elektronikus dallamaival tökéletesen mutatja meg a szabad és gondtalan életérzést, amelyet a Younotus minden dalával képvisel.

Külön érdekesség a „Narcotic”-al kapcsolatban, hogy olyan jól sikerült a feldolgozás, hogy a Liquido eredeti énekese, Senex elvállalta az éneklést az új változatban is.

Az együttműködés sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény hogy a „Narcotic” megjelenése óta folyamatosan a slágerlisták élvonalában tartózkodik világszerte, Németországban és Ausztriában pedig arany minősítést érdemelt ki.

Hozzászólások

Hozzászólás