2019. május 3.

Amon Amarth – Berserker

Holdampf Gábor | 696 megtekintés

Május 3-án jelent meg az Amon Amarth tizenegyedik nagylemeze, a Berserker a Metal Blade Records és a Sony Music gondozásában. A 12 metálhimnuszt tartalmazó anyag Los Angelesben lett rögzítve és az ikonikus Amon Amarth hangzásért a híres stúdióguru Jay Ruston (Anthrax/Stone Sour) felelt.

A svéd melodic death metal együttes nem hazudtolta meg magát ezzel az albummal sem, ami a brutál dobtémákat és riffeket illeti, a nyakizmok garantáltan el fognak fáradni a headbangeléstől. A nyitó dal a ’Fafner’s Gold’ akusztikus dallamai ne tévesszenek meg senkit, ez bizony metál a javából. Ez a lendület a lemez többi dalára sem fogy el.

A legtöbb dalhoz mitológiai történetek adták az inspirációt, a háború egyike a visszatérő témáknak. A ’The Berserker At Stamford Bridge’ című dal egy 1066-os küzdelmet dolgoz fel, melyben a vikingek hősiesen küzdöttek az angol hadsereg ellen. A ’Crack The Sky’ és a ’Shield Wall’ című dalok hasonló tematikával rendelkeznek.

„Számomra ez az Amon Amarth 2.0” – vallotta be Johan Hegg, énekes. „Úgy vélem, itt sikerült teret adni magunknak, hogy felfedezzük zeneiségünk másfajta részeit és, hogy kik is vagyunk mi zenekarként. Ha elégedett vagy azzal, ahol tartasz, mi a folytatás értelme? Mi mindig új ötletekkel szeretnénk felbukkanni és új módszerekkel dolgozni, hogy nagyobb és jobb koncerteket csináljunk és  igazán próbálkozunk tökéletesíteni a zenekart minden szemszögből. Szeretnénk tartani a növekedést, hogy addig dolgozzunk, ameddig lehetőségünk van rá, mert ez a legkirályabb meló a világon.”

Az Amon Amarth nevét ma már egy lapon említik olyan metálistenekkel, mint a Slayer, a Mastodon, vagy Lamb of God és erre a Berserker csak ráerősít.

Hallgasd meg az új albumot itt: Amon Amarth – Berserker

Hozzászólások

Hozzászólás