2019. július 5.

Au/Ra két alt-pop számmal is jelentkezett

Szőke Richard | 22 megtekintés

 “Hullámokat gerjeszt elektronkus alt-pop himnuszaival”Notion Magazine

 “Jövőbeli slágerek tucatjával készen áll, hogy megismerje a világ”NME

 “Kicsattanó dalait átjárja a tiszta fiatalos energia”Clash

 “Az év egyik legkeresettebb hangja a dance és pop zenében”The Line Of Best Fit

“Könnyed esztétikája passzol a sötét, légies elektro-pop dallamaihoz”Wonderland

Az alt-pop legizgalmasabb sztárjaként folytatja útját Au/Ra, aki nyilvánosságra hozta két új dalát, melyekből kiderül zeneiségének mindkét oldala. A kísérteties ballada, a ‘Medicine’, mely az árulás érzéseit érinti; és a tempósabb ‘Dance In The Dark’, mely a félelmek és rosszabb időszakok szembenézésével és átvészelésével foglalkozik.

Au/Ra így nyilatkozott: “Mindkét dal más módon kötődik hozzám és úgy érzem, két különböző verzióját írják le az elfogadásnak. A ‘Medicine’ arról az elfogadásról szól, mikor senki nem tud segíteni rajtad vagy a problémáidon, csak te magad. A ‘Dance in the Dark’ pedig a sötét idők elfogadását dolgozza fel, ami elkerülhetetlen része az életünknek – az élet sosem lesz tökéletes és a rossz dolgok nélkül, a jók sem léteznének.”

Az ibizai születésű, de Antiguában nevelkedett dalszerző varázslatos hangjával fedezi fel a tinédzserélet kihívásait 2019-ben, zenéjével érinti a problémákat, amikkel a mai fiatal generációnak kell nap, mint nap szembenézni. Legutóbbi kiadványa, az ‘Assassin’ az önpusztítás érzéseivel való együttélés kihívásait járta körbe; nyári slágere a ‘Panic Room’ (melynek Camelphat-féle remixét már 40 millióan streamelték) a pánikbetegség mélységeibe kalauzol el; és az ‘Emoji’ című dal a kommunikáció küzdelmének sztoriját meséli el éppen aktuális emoji-centrikus, online világban. A Panic Room sikere számos playlistre bejutatta a dalt, mely szolidan 9 héten keresztül tudott a Top 40-ben maradni. Továbbá, előző kislemeze, a ‘Concrete Jungle’ több, mint 32 millió meghallgatásnál jár, valamint kritikai dícséreteket is kapott többek között a The Line Of Best Fit-től, a Wonderland-től, az NME-től, a PopJustice-tól.

Au/Ra legtöbb vizuáljában, evokatív dalszövegeiben megjelenik az eszképizmus érzése, melyre nagy hatással van az anime és fantasy iránti rajongása. A Studio Ghibli filmjein felnőve, mindig is szeretett volna Miyazaki animációinak titokzatos világában eltűnni és hasonló dizájnt használva, valósítja meg zenéjének vizuális világát. “A fejemben animeként látom a zenémet” – mondja. “Ezen filmeknek világa annyira különböző és a karaktereknek rengeteg random jellegzetességük van, ami egyedi módon teszi különlegessé őket.”

Szerethető kívülálló-popjával Au/Ra hasonló térben mozog szövegírásában: ahol a kallódó ember is otthon érzheti magát és ahol a hallgató egy percig fürkészhet a művész lencséjén keresztül, aki egyszerre növi ki a rendszert és beszél generációja korszelleméről.

Kövesd Au/Ra-t

 Facebook | Instagram | Twitter  | YouTube

Hozzászólások

Hozzászólás