2018. január 12.

Megjelent Camila “Havana” Cabello bemutatkozó albuma!

Steszko Zsanett | 5218 megtekintés

Valószínűleg Camila Cabello életének egyik legjobb döntése volt, hogy körülbelül egy évvel ezelőtt elhagyta a Fifth Harmony lánycsapat fedélzetét és szólókarrierbe kezdett. Izgalmakban, történésekben és elismerésekben gazdag évet tudhat maga mögött, melynek egyértelmű megkoronázása, egyúttal kemény munkájának gyümölcse, a mai napon napvilágot látott Camila c. debütáló album.

A szenvedélyes és személyes hangvételű anyag – ahogy ő fogalmazott – “élete elmúlt évének filmzenéje”. A lemez munkálataiba a korábban Katy Perry-vel és Ed Sheerannel is dolgozó Benny Blanco, Ryan Tedder, Pharrell Williams és Sia is besegített. A lemez korábban megjelent, beharangozó dalai, a Never Be the Same és a Real Friends – a Havana bombasztikus sikere nyomában – szintén a slágerré válás útjára léptek. Bizonyára rövid időn belül a további 7 szerzeményre is hasonlóan csillogó sors vár. Camila a megjelenés kapcsán mesélt is néhány kulisszatitkot új büszkeségéről.

Mesélnél arról, hogy miért pont ezt a címet (Camila) kapta az album?

A lemez címe oda vezethető vissza, hogy bár nyilvánvalóan mindig változni fogok – hiszen ezt tapasztaltam eddigi életem során is, hogy mindig változik az, amiről beszélni szeretnék és a zeném is folyamatosan alakul -, de jelen pillanatban úgy érzem, hogy ez az album a tökéletes bemutatkozás, és bemutatása annak, hogy ki vagyok én, miként érzek, hogyan szeretek és hogyan éreztem magam az elmúlt évben. Tehát egyszerűen azt gondoltam, hogy ez a tökéletes útja annak, hogy azt mondjam, ez vagyok én.

Mi a legjobb tanács, amit valaha kaptál a zenéléssel kapcsolatban?

 A legjobb tanács, amit valaha kaptam a zenekészítéssel kapcsolatban, az az, hogy mindig saját magadnak alkoss. Ne igazán foglalkozz azzal, hogy az embereknek tetszik-e majd, vagy sem, mert szerintem ez korlátozza a kísérletező kedvet, és azt, hogy mennyire vagy nyitott az új dolgokra. Soha ne félj kipróbálni új dolgokat. Legyél mindig bátor a művészetedben!

Melyik dalt volt a legnehezebb megalkotni az új albumról?

A lemez legnehezebben megszülető dala tulajdonképpen a Havana volt. Minden bizonnyal ez az, aminek az elkészítése a legtovább tartott, mivel sosem voltam teljesen elégedett a versszakokkal, ezért újra és újra nekifutottam, majd végül Pharell Williams segített feltörni a „kódot”. Körülbelül 5-6 hónapig dolgoztunk rajta, mire megszületett a végeredmény.

 

A Camila dallistája:

  1. Never Be The Same
  2. All These Years
  3. She Loves Control
  4. Havana
  5. Inside Out
  6. Consequences
  7. Real Friends
  8. Something’s Gotta Give
  9. In The Dark
  10. Into It

 

Hallgasd vagy vásárold meg a kiadványt az alábbi linken!

Camila Cabello – Camila

Hozzászólások

Hozzászólás