2018. január 18.

Camila Cabello kezében tartja az irányítást: „Úgy fejezem ki magam, ahogy csak akarom.”

Steszko Zsanett | 6487 megtekintés

Camila Cabello a Fifth Harmony ”egyötödeként” kezdett bele zenei pályafutásába. A lánycsapatot Simon Cowell, az X-Faktor atyja terelgette össze öt, a műsorba jelentkezett, tehetséges énekesből. Camila ezen történések nyomán bújt elő csigaházából és indult el bandatársaival a popsztárrá válás – ezúttal rekord gyorsasággal – kikövezett útján. Az ifjú díva a washingtoni National Public Radio-nak adott interjút, íme néhány szelet a beszélgetésből.

„Nagyon félénk és introvertált voltam, egy vérbeli nyúlbéla-típus, nem igazán jártam sehova,” emlékezett vissza Cabello a kezdeti időkre. „Mindig is a saját kis buborékomban léteztem, aztán egyszercsak az országos TV műsorába csöppentem, heti rendszerességgel. Olyan volt ez valamennyiünk számára, mint egy kiképzőtábor. Egy rendkívül intenzív élmény.”

Aztán már nem volt megállás az olyan slágerekké vált dalok megszületéséig, mint a Worth It és a Work From Home. A lányok körbeturnézták a világot, közben valódi rajongói flottává – Harmonizers –  kovácsolva össze zenéjük szerelmeseit.

Camila Cabello viszont ennél is többre vágyott, ezért a Harmonizerek nagy bánatára 2016 decemberében kilépett a lánycsapatból, és egészen mostanáig debütáló szólóalbumán dolgozott. Augusztusban megjelent a futótűzként terjedő, Young Thuggal közös Havana, ami a Billboard Hot 100 második helyéig jutott fel, és bebizonyította, hogy az énekesnő szólóművészként is megállja a helyét.

„Nagy rajongója vagyok Young Thug munkásságának” mesélte Camila. „És mivel a Havana nem egy hagyományos dal, nem akartam egy ’sima’, mainstream, slágergyáros rapperrel dolgozni rajta, hanem úgy éreztem, hogy Young Thug tudja majd kellő módon megfűszerezni.”

Most, több mint egy évvel a csapatból való kiválása után, a 20 éves előadó megjelentette Camila címre keresztelt szólóalbumát.

„A lemez anyaga tulajdonképpen az elmúlt egy évem összefoglalója,” magyarázta. „Időközben sok minden történt, amire akkoriban nem tudtam kellőképpen reflektálni, ezen az albumon viszont lehetőségem adódott rá.”

A család Kubából Amerikába való emigrálásáról

„A szüleim sosem beszéltek nekem erről, mikor kicsi voltam. Úgy érzem, a szülőkben van egy ilyen ösztön, hogy inkább „elrejtik” a gyerekeik elől a stresszes vagy rossz történéseket. Az én érdekemben tettek így. Biztos vagyok benne, hogy sok bonyodalom és egyéb dolog zajlott körülöttünk, ezért inkább nem mondtak semmit, mert azt szerették volna, hogy megmaradjon a gyerekkorom – hogy egy ártatlan és tiszta kép éljen bennem a világról. Anyukám azt mondta, hogy Disney Worldbe megyünk, ezért kelünk útra.”

Az X Faktor válogatójáról

Hatalmas One Direction-fan voltam és láttam róluk egy videót, amiben tippeket adtak az X-Faktor amerikai válogatóihoz. Aztán meghirdettek egy meghallgatást Észak-Karolinában, ami extra közel esett Miami-hoz, szóval úgy voltam vele, hogy miért is ne, adok neki egy esélyt. Csupán öt másodpercnyi bátorság kellett ahhoz, hogy teljességgel megváltozzon az életem.

A latin-amerikai országokban a 15. születésnap, az úgynevezett „quinceañera” egy nagyon fontos esemény a lányok életében, a felnőtté váló kamaszlányok ünnepe. Én viszont a quinceañera ünneplése helyett a 15. születésnapomra azt kértem ajándékba, hogy a szüleim elvigyenek Észak-Karolinába, és így részt vehessek az X-Faktor válogatásán. A szüleim pedig mindenben támogatnak, amibe csak belekezdek. Ha például most bejelenteném, hogy mától fogorvos szeretnék lenni, és nem folytatnám ezt a karriert, teljesen rendben lennének ezzel is. Szóval azt hiszem, látták rajtam, hogy mennyire akarom.

A döntésről, hogy elhagyja a Fifth Harmony csapatát és szólóban folytatja karrierjét

16 éves korom óta foglalkoztat a dalszerzés, és eleinte más embereknek akartam írni. De aztán született pár nagyon személyes dal, amikről nem tudtam elképzelni, hogy mások kapják és énekeljék őket, mivel túl közel álltak a szívemhez. Sokáig úgy írtam ezeket a szerzeményeket, hogy közben azt gondoltam, „ezt 10 év múlva sem fogja hallani senki, mert én akkor is a csapat (Fifth Harmony) tagja leszek”. Aztán meghoztam a döntést, hogy kilépek, a saját utamat járom és elkezdem kifejezni önmagam és a gondolataimat, mert ez az, ami igazán éltet.

Saját szólóelőadói imidzsének meghatározásáról

„Annak a pártját fogom, ha a lányok azt viselhetik, amit szeretnének. Szerintem jót tesz nekik, ha kifejezhetik a szexualitásukat, és ha forrónacit vagy műszempillát, vagy bármit akarnak is hordani, amitől jobban érzik magukat, akkor az csodálatos. Az egyetlen dolog, ami rosszul sülhet el, az az, ha valaki rád akarja kényszeríteni ezeket a dolgokat, mielőtt készen állnál rájuk vagy kényelmesen éreznéd magad bennük, vagy ha egyáltalán nem is illenek a személyiségedhez. Szerintem rendben van, ha rátérsz erre az útra, és az is, ha nem érzed a magadénak.” 

„Én tényleg csak önmagamat adom. Jó környezetben vagyok, ahol az enyém az irányítás, és nem csinálok semmi olyat, amire nem érzem magam késznek. Ezzel semmi baj nincs, én ilyen vagyok. Ha egy nap másmilyen leszek, és más képet akarok majd festeni Camila Cabellóról, akkor az is rendben lesz, de a lényeg, hogy úgy öltözök, ahogy szeretnék. Úgy fejezem ki magam, ahogy csak akarom.”

Kedvenc „She Loves Control” című szerzeményéről

„Szeretem az irányítást. Mikor eszembe jutott ez a cím, arra gondoltam, hogy nagyon passzolna egy dalhoz. Azt hiszem, az életem ezen szakaszában nagyon szabadnak és függetlennek éreztem magam, és kirobbanó érzés volt megalkotni ezt az albumot; belegondolni, hogy mennyi mindent szerettem volna közvetíteni vele, és mindazt, amit akartam, most a világ elé tudtam tárni. Nagyon üdítő volt számomra, hogy az én kezemben volt a gyeplő.”

 

Hallgasd vagy vásárold meg Camila vadonatúj albumát az alábbi linkre kattintva!

Camila Cabello – Camila

Hozzászólások

Hozzászólás