2018. június 21.

Christina “Maria” Aguilera gyermekkori önmagához szól legújabb lemezén

Steszko Zsanett | 678 megtekintés

Christina Aguilera az évek alatt felhalmozott pozitív és negatív élményanyagot, zenei tudást, tapasztalatot, sokszínűséget szerette volna egy érett album formájában kiadni magából. Ennek gyümölcseként június 15-én végre napvilágot látott nyolcadik stúdióalbuma, a Liberation!

A lemez 2. és 3. dala egyfajta tisztelgésül szolgál az énekesnő gyermekkori önmagához, akivel jó pár éve megszakadt a kapcsolata. A Searching For Maria egyben utalás is Christina egyik kedvenc filmjére, A muzsika hangjára, melynek főszereplője, Maria, egy zabolázhatatlanul szabad szellem, aki önmagát és a szabadságát keresi. A Maria c. dal pedig Aguilera személyes beszámolója az ő saját útkereséséről. Ezek mellett sem elhanyagolható részlet, hogy a keresztnév egyébként az ő középső neve is.

Christina egy bensőséges kisfilmben mesélt gyermekkori önmaga és az új album inspirációiról.

 

 

„Nem tudom, miért bántjuk magunkat azért, hogy megfeleljünk mások elvárásainak. Bocsánatot kérek a saját tükörképemtől. Bocsánat, hogy cserben hagytalak. Bocsánat, hogy harcoltam a bennem lakozó szépség elfogadása ellen.

A naplóírás egy olyan dolog, amihez kislány korom óta ragaszkodom. Tele van erő, felfedezés és változás iránti vággyal. Eljön az életben az a pont, mikor komfortosan, rutinosan érzed magad a helyeden. Ilyenkor tudod, hogy meg kell állnod egy pillanatra és visszatérni a sebeidhez. És ahogy idősebb leszel, egyre jobban összecsiszolódsz a tökéletlenségeiddel és önmagaddal, ami lehetővé teszi az elengedést. Ezek a kis dolgok alakítják az utad és azt, hogy ki is vagy te. Én érzékeny vagyok, érzelmes vagyok, sebezhető vagyok, erős vagyok, szenvedélyes vagyok, elkötelezett vagyok, intuitív vagyok, megalapozott vagyok… Én vagyok én. Az volt a nagy áttörés számomra, mikor elkezdtem megpróbálni megválni a maszkjaimtól és a perfekcionizmustól. Azt hiszem, mivel előadóművész vagyok, felvehetek maszkokat, arcokat, karaktereket. És az is rendben van, ha vissza veszek ebből és egy új módon engedem magam sebezhetővé válni.

Staten Islanden születtem, ahol apukám egy nap hazajött és bejelentette anyukámnak, hogy csatlakozik a hadsereghez, ezért anyukám ott hagyta az egyetemet és lényegében mindent feladott, amit el szeretett volna érni az életében. Talán valamilyen módon ezt az egészet ő érte is csinálom, mivel ő mindent feláldozott apukámért. Ezért én már nagyon kicsi koromban tudtam, hogy sosem engedem majd meg magamnak, hogy gyenge legyek egy férfi mellett és sosem vágytam tündérmesére. Nőnek lenni – ez anya számára valami mást jelentett. Nőnek lenni számomra azt jelenti, hogy azt teszed, amitől jobban érzed magad a bőrödben és azt hiszem, ez hatalmas szabadságot adott, hogy vakmerő és erős legyek a saját szexualitásommal kapcsolatban és ezt kreatívan ki tudjam fejezni. Az is lehet, hogy pornósztár voltam az előző életemben.

Az album legtisztább inspirációja az volt számomra, hogy visszatérjek ahhoz a kislányhoz, aki voltam, aki csak inspirálódni szeretne az igazságból és a zene iránti szenvedélyből, a éneklésből és ismét szabad és eleven akar lenni. Nagyon messze kerültem ettől a lánytól, és ha most az következik, hogy hátra kell lépnem egyet – újra kitalálni, hogy ki is vagyok, mit is akarok mondani – akkor ezt kell tennem. Sajnálom, hogy elrejtettem a szeplőidet, sajnálom, hogy elrejtettem a sebeidet, sajnálom, hogy cserben hagytalak. De mostantól engedem, hogy önmagad legyél, engedem, hogy szabad legyél. Basszus, ez vagyok én, és ha bárkinek nem tetszik, …”

Hallgasd vagy vásárold meg Christina Aguilera legújabb albumát az alábbi linkre kattintva!

Christina Aguilera – Liberation

Hozzászólások

Hozzászólás