2018. szeptember 28.

Kodaline – Politics Of Living

Holdampf Gábor | 636 megtekintés

2012 óta működnek Kodaline néven, illetve a Politicts of Living már a harmadik stúdióalbumuk. Legutóbb 3 éve jelentkeztek nagylemezzel ’Coming Up For Air’ címmel, valamint 2013-ban debütáltak az ’In a Perfect World’ című albummal. 2018. szeptember 28-án jelent meg a Politics of Living, melynek hangulata eléggé hullámzó a nagy vidámtól a nagyon szomorúig. A banda jelenlegi felállása: Stephen Garrigan ének és ritmusgitár, Mark Prendergast gitár, Jason Boland basszusgitár, Vincent May dob.

Összefogtak a legnagyobb producer- és dalszerzőtehetséggel, a slágergyáros Steve Mac-el (az ő nevéhez fűződik Ed Sheeran Shape of You című dala), a popguru Johnny Cofferrel és még más nagy nevekkel is, hogy összehozzák ezt az albumot. Elég jól sikerült nekik! Steve Garrigan és bandája az ír válasz a mainstream pop zenére.

Az ír pop-rock csapat a leginkább fülbemászó, videoklippel is rendelkező Follow Your Fire című dallal indítja a lemezt és a többi dalnál sem változtattak sokat a bevált recepten. Remek vokálokkal és nagyszerű dalszövegíró képességgel lehetne leírni a Kodaline új albumát, szinte hallani lehet a háttérben, ahogy a megtöltött stadionok közönsége egyszerre énekeli a refréneket.

A Kodaline nem lenne Kodaline, ha nem szerepelne a lemezen egy könnykicsordító szerzemény. Az ’Angel’ című dal egy 17 éves Ciara Lawlor nevű lányról szól, aki egy Kodaline koncerten halt meg Dublinban A lány távozása mélyen megérintette a zenekart, melynek eredménye ez a gospel-szerű tétel lett a hanganyagon. Ezzel a hanganyaggal egyértelműen kiléptek a komfort zónájukból a srácok

A Kodaline egyébként még mindig szerepel a rádiós toplistákon a Follow Your Fire című dalukkal, valamint fontos megjegyezni, hogy augusztus 7-én Budapestre is ellátogatnak a Sziget Fesztivál keretein belül.

Hallgasd meg az új albumot itt: Kodaline – Politics Of Living

 

Hozzászólások

Hozzászólás