2020. február 22.

1 éves a Luxusnyomor, Leander karrierjének legsikeresebb albuma

Duchaj Áron | 372 megtekintés

A 2019-es év különösen sikeres, és kihívásokkal teli időszak volt a Leander Kills számára, hiszen a csapat az év elején megjelentette harmadik stúdióalbumát Luxusnyomor” címmel, a “Hazavágyom” című dallal szerepelt a 2019-es “A Dal” válogatóján, illetve a “Leander 10” elnevezésű, nagyszabású koncerttel ünnepelte Leander zenei munkásságának 10 éves jubileumát, a Barba Negra Track-ben.

A hatalmas népszerűségnek örvendő lemez felvezető koncertklipje, amely a ”Majd Úgy Sírsz Értem” című számhoz készült, már előrevetítette az album pozitív fogadtatását és sikerét, hiszen már megjelenésekor is kiemelkedő nézettséggel rendelkezett, mostanra pedig közel 700 ezer megtekintésen van túl. A dalhoz forgatott klip érdekessége hogy a Budapest Park-ban egy külön színpad épült a forgatáshoz, mely a közönségben helyezkedett el, így a rajongók minden oldalról körbevehették az együttest, és együtt énekelhették a dalt a csapattal.

A komoly kritikai és közönségsikereket is elért album tíz dalt tartalmaz, melyek közül 9 saját szerzemény, 1 pedig a már ismert „Hull Az Elsárgult Levél”című klasszikus sláger katartikus feldolgozása, melyet eredetileg Máté Péter adott elő. Leandernél már-már hagyománya van a régi dalok gyönyörű újraértelmezésének, hiszen a „Hull Az Elsárgult Levél” előtt olyan mára klasszikusokká érett átdolgozásokat készített, mint a “Fényév távolság“, a “Szomorú Vasárnap“, illetve a “Hazám, Hazám“.

Az album megjelenésével egy időben jött ki, a lemez címadó dalához, a “Luxusnyomor“-hoz készült látványos, egyedi vizuális megoldásokat tartalmazó videóklip is, mely megjelenése óta már közel 350 ezer megtekintésen van túl.

A lemez közönségkedvenc dala a “Ti dalotok” címet kapta, egyfajta ajándék az együttestől, annak a rajongótábornak aki mellettük van mindenben, és akinek tagjai folyamatos inspirációt jelentenek a csapat számára. A dal a rajongóknak, a rajongókról szól, a Leander Kills tábor összetartó közösségéről.

A Luxusnyomor album több dala, olyanok mint a „Hazavágyom”, a „Majd úgy sírsz értem”, illetve a címadó „Luxusnyomor”, azóta is a Leander Kills koncertek elmaradhatatlan darabjai.

Az album sikerét az együttes egy felejthetetlen hangulatú lemezbemutató koncerttel ünnepelte 2019. novemberében a Barba Negra Club-ban, melyen a csapat régebbi slágerei mellett a lemez összes dala felcsendült, még különlegesebbé téve ezt az estét.

Az album megjelenése óta eltelt kevesebb mint egy év alatt „platina” státuszt ért el, és a digitális eladásokkal együtt, hamarosan eléri az igen ritka „dupla platina” minősítést is. Ugyan még csak 2020. második hónapjában vagyunk, de a Leander Kills máris sikerekkel nyitja az új évet: a „Luxusnyomor” album, a MAHASZ összesített listája alapján 2019. kilencedik legnagyobb példányszámban eladott albuma lett!

Ennek örömére az album megjelent egy limitált, mindössze 200 példányban kiadott bakelitlemezen, melynek jelentős része már a megjelenés napján elfogyott. A gyönyörű kiadvány, amely a bakelit lemez mellett tartalmazza a Luxusnyomor album CD verzióját is, és egy 16 oldalas bookletet, megvásárolható a Leander Kills webshopban, a készlet erejéig: MEGRENDELÉS

A Leander Kills gépezete azonban 2020-ban sem áll meg: hamarosan indul az országos „Leander 10” tavaszi turné, melyen hasonlóan a tavaly nyári Barba Negra Track-es koncerthez, a rajongók állíthatják össze az esték setlistjeit.

 

“Leander 10” tavaszi turnéállomások:

2020.02.22. Pécs       https://tixa.hu/Leander_Kills_Pecs_2020

2020.02.28. Miskolc https://tixa.hu/Leander_Kills_Miskolc_2020

2020.03.21. Jászberény https://tixa.hu/Leander_Kills_Jaszbereny_2020

2020.03.27. Debrecen https://tixa.hu/Leander_Kills_Debrecen_2020

2020.03.28. Debrecen https://tixa.hu/Leander_Kills_Debrecen_20200328

2020.04.04. Budapest https://jegy.rock1.hu/leander_kills_20200404

2020.04.18. Békéscsaba https://www.ticketportal.hu/event/Leander-Kills

2020.04.24. Zalaegerszeg https://tixa.hu/Leander_Kills_Zalaegerszeg_2020

Hallgasd meg a “Luxusnyomor” című albumot ITT

A “Luxusnyomor” album kapható a következő MOL töltőállomásokon, 990 Ft-ért: MOL Lista

 

Hozzászólások

Hozzászólás