Mudfield
2019. február 21.

Mudfield – Megérkezett a bemutatkozó album

Holdampf Gábor | 1294 megtekintés

Február 15-én Sárrét címmel megjelent a szeghalmi rockegyüttes várva várt debütáló albuma.  Ezzel egyidőben a sokak által az év felfedezettjének tartott zenekar megkezdte koncertturnéját, amit a lemez megjelenésének napján indított Szeghalmon, majd a Leander Kills és a Nomad zenekarokkal folytat országszerte. A srácokkal a stúdiómunkával és az új anyaggal kapcsolatos élményekről, gondolatokról beszélgettünk.

STRM.hu: – Meséljetek az album felvételeiről!

Artwork: Bödecs András

Máté: – Tavaly júniusban kezdtük az új dalok rögzítését a már jól megszokott helyünkön, a gyulai No Silence Studioban, Siminél. A zenei részét már korábban megírtuk, a szövegeket pedig a felvételek alatt fejeztem be. Általában hétvégenként dolgoztunk a lemezen, ilyenkor Gyulán is szálltunk meg. Kiváló volt a hangulat, amit meg is örökítettünk és látható a stúdiónaplós videón.

Isi: – Nagyon jól teltek a stúdióban töltött napok. Azzal együtt, hogy szerintem egy nagyon ütős album készült el, sikerült még jobban összekovácsolódnunk az együtt töltött idő alatt.

Marci: – A számok rögzítését júniusban kezdtük, a leglogikusabbnak azt tartottuk, hogy ha 3 részre osztjuk a felvételeket így minden rögzítésnél frissek maradtunk, nem „égtünk ki” és Máté hangja sem fáradt el.

Dezső: – Minden stúdiózást remekül éltünk meg. Simi vérprofi és mi is ügyesebbek lettünk az elmúlt időszakban. Szerintem nagyon király albumot sikerült összehoznunk, de persze majd a hallgatóság dönti ezt el igazán.

Szereztünk egy akciókamerát is, így remek alkalmunk nyílt beinvitálni a rajongóinkat abba, hogy mily módon zajlanak körülöttünk az események.

STRM.hu: – Miben volt más mint a korábbi session-ök?

Marci: – Úgy gondolom, hogy sokkal felkészültebben vonultunk stúdióba, mint ezelőtt. Több heti intenzív próba, otthon gyakorlás és gondolkodás előzte meg a felvételeket, bár így is voltak nyitott kérdések 1-2 számmal kapcsolatban.

Loránd: – Ahogy Marci is említette, a mostani alkalmakkor kész dalokkal és kész koncepciókkal érkeztünk az albumot illetően, pontosan tudtuk, hogy mit szeretnénk csinálni, milyen anyagot szeretnénk rögzíteni és aszerint dolgoztunk. Természetesen változtattunk 1-2 részleten, de összességében szerintem olyan album lett, amilyet megálmodtunk. Elégedettek vagyunk vele.

STRM.hu: – Milyen Simon Istvánnal dolgozni?

Máté: – Ő is egy egyszerű vidéki, Békés megyei srác, mint mi. A stúdiója és a munkája pedig öt csillagos. Ha huszonkétszer énekelem fel azt a sort, ami szerintem király volt, ő megpróbáltatja velem huszonharmadjára is, mert az lesz az igazi. Nem mellesleg sokat segített a témák kialakításában is, szerintem zseni a csávó.

Isi: – Simivel az első perctől kezdve egy hullámhosszon voltunk, minél többet voltunk nála annál jobban erősödött ez az érzés. Nagyon türelmes ember. Rengeteget segít nekünk a dalok felvétele közben. Ahogy Máté is elmondta, nem az a lényeg, hogy minél hamarabb végezzünk, hanem hogy minél tökéletesebben fel legyen játszva az adott téma.

Marci: – Egy szóval: ösztönző. Simi mindenkiből a legjobbat hozza ki, nagyon korrekt, elmondja, ha valami működik és azt is, ha valami nem. Én minden egyes percét imádtam a közös munkának, még ha 10-szer vagy 20-szor kellett felvenni az adott részeket, akkor is. Mindenre nyitott és nagyon jó füle van a dolgokhoz.

Loránd: – A többiekhez hasonlóan én is csak méltatni tudom Simit és munkamódszerét. A számunkra legtökéletesebb módon mentek végbe a felvételek. Kreatív, motiváló, türelmes és szívesen megosztja az elképzeléseit velünk, nem csak ránk hagyja a dolgokat. Mindemellett eszméletlen érzéke van a zenéhez. Olyanokat hall meg, amiket földi halandó csak nagyon ritkán. Plusz nagyon jó arc.

 

STRM.hu: – Mit gondoltok a végeredményről?

Máté: – Úgy érzem, hogy mi, a Keytracks, Simi, és a borító tervezője, Bödecs Andris maximálisan kitettünk magunkért, az eredményt döntsék el a hallgatók. Remélem, hogy eljut azokhoz az emberekhez, akiknek szánjuk ezt az anyagot.

Isi: – Szerintem ez az album teljes mértékben meg fogja mutatni, kik vagyunk, honnan jöttünk és mi a célunk. Nagyon kíváncsian várjuk a visszajelzéseket.

Marci: – A rengeteg belefektetett munka meg fogja hozni a gyömülcsét véleményem szerint. Remélem minden hallgatónak valami olyat fog visszaadni, amit magáénak tudhat.

 

STRM.hu: – Kinek melyik a kedvenc dala és miért?

Máté: – Süllyedő Hajó, mert azt fateromnak írtam, aki a lemez készülte alatt sajnos elment közülünk.

Isi: – Új királyok, mert számomra ez a dal azt sugallja: mindig legyenek céljaid, állj ki magadért, ne hagyd, hogy elnyomjanak.

Marci: – Mindegyik. De ha választani kell nekem leginkább a Süllyedő Hajó, az Új Királyok és az Adj Uram esőt a befutók, itt kellett a legtöbbet bogarászni a felvételeknél és én imádok elveszni a részletekben, legyen az darálás vagy akusztikus betét a dalon belül. Ilyenkor kerülnek igazán közel hozzám a számok.

Loránd: – Mindegyiket nagyon szeretem, de ha ki kell emelnem egyet, az Adj uram esőt mondanám. Ez a dal szinte azonnal elkészült. Máténak megvoltak a témái, összeraktuk és tulajdonképpen ugyanabban a formában vettük fel. A dob terén pedig ez a legizgalmasabb, ebben van a legtöbb téma és talán a legjobbak is.

Dezső: – Én nem is tudok választani. Egyetlen, Új királyok, Féreg… mind. Talán a Süllyedő hajó ami hozzám közelebb áll, mert nekem is elhunyt az édesapám.

 

STRM.hu: – Az utolsó interjú óta mentetek egy országos kört a Nomad zenekarral és többször játszottatok a Leander Kills zenekarral. Milyen tapasztalatokkal, élményekkel gazdagodtatok?

Isi: – Rengeteg új tapasztalattal lettünk gazdagabb, sok emberrel beszélgettünk és ismerkedtünk meg. Ha valaki látott minket a turné elején és a végén is koncertezni, akkor azt vehette észre, hogy sokkal magabiztosabban és felszabadultabban játszunk a színpadon. Nagyon várjuk, hogy újra útnak induljunk!

Marci: – Jó érzés volt megtapasztalni, hogy milyen közvetlenek tudnak lenni a nagyobb zenekarok és a közönség is milyen befogadó volt a zenénk iránt. Az, hogy sokkal többet voltunk összezárva, mint azelőtt, sokat kovácsolt a csapaton. A már eddig is családias hangulat igazi testvériséggé forrta ki magát. Mellesleg 1000 dolgot megtanul egy turné alatt az ember, mint például: ne vegyél több 100 kilós felszerelést, ha nincs egy road csapat mögötted.

Máté: – Bízom benne, hogy jó benyomást keltettünk mindenkiben.

Loránd: – Úgy gondolom, hogy szemmel és füllel is érzékelhető a fejlődés minden téren.

Dezső: – Rengeteget fejlődtünk, sok új barátságra tettünk szert. Amerre jártunk, mindenhonnan pozitív visszajelzéseket kaptunk. Nőtt a rajongótáborunk és a mi kis falunkban is rengeteg emberben indítottunk el valamit. Csodás érzés volt, amikor közel annyi ember jött el a szabadtéri koncertünkre, mint egy sokkal ismertebb előadóra. Köszönet Szeghalom! Pacsi Nomad! Hála mindenkinek akiket érdekel a zenénk!

 

STRM.hu: – Az album megjelenésének napján Szeghalmon el is indítottátok a lemezbemutató turnét. Hogy sikerült a koncert? 

Máté: – Igen, a szeghalmi Stone Clubban mutattuk be először az albumot a közönségnek. Felemelő érzés volt, rengetegen jöttek el a környező településekről, minden úgy sikerült, ahogy terveztük. Az új dalokra pedig megborultak a srácok. Külön köszönet a Mindenen Keresztül és KabinLáz zenekaroknak, akik bemelegítették a közönséget. Etalon volt az az éjszaka.

 

STRM.hu: – A turné állomásai között találhatunk egy akusztikus koncertet is. Mit lehet erről tudni?

Máté: – Május 17-én csinálunk egy nyugis, unplugged lemezbemutatót is a jó sok hangos buli után. Számunkra is különleges lesz, hiszen hazai pályán, Szeghalmon tartjuk meg a közel 100 éves moziteremben, gyönyörű környezetben. Úgy tervezzük, hogy az album dalai mellett néhány régebbi nótát is átdolgozunk, szóval egy nagyon izgalmas estének nézünk elébe. Várunk mindenkit sok szeretettel!

 

Az új CD, valamint póló és pulóver megrendelhető a következő linken: https://hearhungary.app.do/mudfield_webshop

Facebook: https://www.facebook.com/mudfield/

YouTubehttps://www.youtube.com/mudfieldofficial

Hozzászólások

Hozzászólás