2017. december 6.

Nem szól harang: A Dal 2018 indulói között a Leander Kills!

7669 megtekintés

Idén egészen a döntőig menetelt A Dal 2017-ben a Leander Kills az Élet című felvétellel, és ugyanerre esélyük nyílik 2018-ban is, hiszen a Nem szól harang szerzeménnyel újra ott vannak a legjobb 30 mezőnyében. Ennek apropóján a zenekar frontembere, Köteles Leander adott villáminterjút.

Miért jelentkeztetek újra A Dalba?

Úgy gondolom, hogy a Dal egy olyan megmérettetés, amivel bármilyen előadó tud azonosulni, mert már a nevében is benne van, hogy Dal (nevet). Mi pop-rock-metal közegben mozgunk, mégis hitelesnek érezzük a műsort, mivel itt magunkat adhatjuk, és eljátszhatunk egy dalt úgy, ahogy mi azt megálmodtuk. Az általunk képviselt műfajjal nem sűrűn lehet találkozni a hazai médiában, ezért ez egy kiváló lehetőség, hogy olyan emberekhez eljussunk, akiknek tetszene a zenénk, de még nem hallottak rólunk.

Fotó: Zsiga Pál

Mit hozott nektek A Dal 2017?

A Leander Kills formáció akkor még meglehetősen friss volt – hiszen csak tavaly márciusban jött ki az első lemezünk -, mégis egy nagyon sűrű és mozgalmas esztendőt tudtunk a hátunk mögött, rengeteg fellépéssel. A koncertre látogatók száma megduplázódott, illetve volt, ahol megháromszorozódott az egy évvel korábbihoz képest, és ebben nagy szerepet tulajdonítunk a Dalnak. A második albumunk (Élet a halál előtt) gyakorlatilag egy hét alatt lett aranylemez, sőt, már közel járunk a platinához; és erre az anyagra került rá az Élet is, ami szerepelt a műsorban.

Miért a Nem szól harang című dallal neveztetek most?

Mivel ősszel jelent meg az új lemezünk, volt egy olyan megérzésünk, hogy a Nem szól harang lenne a legjobb választás. Ez a nóta tele van magyar zenei motívumokkal, és a szövege is aktuális: megpróbáltam kiemelni a magyar hagyományok megtartásának fontosságát. Ha csak egy fiatal is hazaköltözik a dalunk hallatán Magyarországra, már megérte az egész (nevet).

Hozzászólások

Hozzászólás

lunette de soleil ray ban ray ban pas cher lunette de soleil ray ban ray ban pas cher lunette de soleil ray ban ray ban pas cher occhiali da sole ray ban outlet occhiali da sole ray ban outlet occhiali da sole ray ban outlet occhiali da sole ray ban outlet occhiali da sole ray ban outlet occhiali da sole ray ban outlet louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin outlet louboutin outlet louboutin outlet louboutin outlet louboutin outlet louboutin outlet air max pas cher air max pas cher air max pas cher air max pas cher air max pas cher air max pas cher air max outlet air max outlet air max outlet air max outlet air max outlet air max outlet sunglass hut Sunglass Hut Online Shop