2017. december 6.

Nem szól harang: A Dal 2018 indulói között a Leander Kills!

Blahó Dávid | 8459 megtekintés

Idén egészen a döntőig menetelt A Dal 2017-ben a Leander Kills az Élet című felvétellel, és ugyanerre esélyük nyílik 2018-ban is, hiszen a Nem szól harang szerzeménnyel újra ott vannak a legjobb 30 mezőnyében. Ennek apropóján a zenekar frontembere, Köteles Leander adott villáminterjút.

Miért jelentkeztetek újra A Dalba?

Úgy gondolom, hogy a Dal egy olyan megmérettetés, amivel bármilyen előadó tud azonosulni, mert már a nevében is benne van, hogy Dal (nevet). Mi pop-rock-metal közegben mozgunk, mégis hitelesnek érezzük a műsort, mivel itt magunkat adhatjuk, és eljátszhatunk egy dalt úgy, ahogy mi azt megálmodtuk. Az általunk képviselt műfajjal nem sűrűn lehet találkozni a hazai médiában, ezért ez egy kiváló lehetőség, hogy olyan emberekhez eljussunk, akiknek tetszene a zenénk, de még nem hallottak rólunk.

Fotó: Zsiga Pál

Mit hozott nektek A Dal 2017?

A Leander Kills formáció akkor még meglehetősen friss volt – hiszen csak tavaly márciusban jött ki az első lemezünk -, mégis egy nagyon sűrű és mozgalmas esztendőt tudtunk a hátunk mögött, rengeteg fellépéssel. A koncertre látogatók száma megduplázódott, illetve volt, ahol megháromszorozódott az egy évvel korábbihoz képest, és ebben nagy szerepet tulajdonítunk a Dalnak. A második albumunk (Élet a halál előtt) gyakorlatilag egy hét alatt lett aranylemez, sőt, már közel járunk a platinához; és erre az anyagra került rá az Élet is, ami szerepelt a műsorban.

Miért a Nem szól harang című dallal neveztetek most?

Mivel ősszel jelent meg az új lemezünk, volt egy olyan megérzésünk, hogy a Nem szól harang lenne a legjobb választás. Ez a nóta tele van magyar zenei motívumokkal, és a szövege is aktuális: megpróbáltam kiemelni a magyar hagyományok megtartásának fontosságát. Ha csak egy fiatal is hazaköltözik a dalunk hallatán Magyarországra, már megérte az egész (nevet).

Hozzászólások

Hozzászólás