2020. január 10.

Ozzy új albuma Ordinary Man címmel jelent meg

Duchaj Áron | 913 megtekintés

A Sötétség Hercege 2019-es éve nagyrészt a balesete utáni lábadozással telt, viszont Post Malone felkérése újra beindította a kreatív folyamatokat Ozzynál. Miután felvették közös számukat „Take What You Want” címmel, Ozzy eldöntötte: új albumot akar, mégpedig Andrew Watt-al, Post Malone fiatal producerével.

„Soha nem is hallottam még a srácról”, mondta korábban a kollaborációról Ozzy. „Viszont szerette volna, ha éneklek a dalában, én meg elvállaltam. Végül egyik dologból következett a másik, és elkezdtem egy új album felvételeit Post Malone producerével, Andrew Watt-tal.”

Szokatlanul könnyen mindössze pár hét leforgása alatt, szinte spontán módon állt össze az új anyag, melyben Ozzy segítségére volt Duff McKagan a Guns n’ Roses-ból, illetve Chad Smith a Red Hot Chili Peppers-ből.

A munkamódszer nagyon egyszerű volt: Duff és Chad napközben felvették a dalok alapjait, majd a Sötétség Hercege megérkezett esténként, hogy közösen átnézzék az elkészült részeket és együtt formálják kész dalokká. Mindebben nagy segítségükre volt a producer Andrew Watt is, aki korábban a California Breed-ben gitározott és az azóta eltelt időben ugyan neves producer lett, a gitározás iránti szenvedélye viszont megmaradt.

Az album, amely az „Ordinary Man” címet kapta, február 21-én jelent meg, és az első felvezető single az „Under the Graveyard” lett, amely Ozzy küzdelmes életéről szól, amikor egyszerre vívódott a hírnév okozta nyomással és a saját démonaival is.

Az „Ordinary Man” albumon 11 dal lesz majd hallható, olyan művészek közreműködésével mint Elton John, Slash, Post Malone és Tom Morello. Az új lemez megjelenése azért is nagyon fontos esemény, mert Ozzy 10 éve nem adott ki saját szólóalbumot és sokáig úgy érezte nincs benne elég inspiráció, hogy új zenét jelentessen meg.

Ozzy büszkén nyilatkozott az albumról: „Úgy érzem ez az egyik legfontosabb szólóalbumom ami valaha megjelent. Sokáig úgy éreztem nem állok készen egy új lemezre, de a találkozás Andrew Watt-al újra felébresztette bennem a tüzet. Azt hiszem ha otthon maradok és nem csinálok semmit, megbolondultam volna, de így végre rávettem magam, hogy felkeljek és valami értékeset csináljak. Baromira hiányzott már a zene, a rajongóim pedig nagyon lojálisak, ők a legjobbak. Amíg nem kezdtem bele a lemez elkészítésébe, azt hittem, meghalok. Remélem akik meghallgatják majd az „Ordinary Man”-t szeretni fogják, mivel a szívemet-lelkemet beleraktam ebbe az albumba.”

További két kislemez előzte meg az album február 21-i megjelenését: a „Straight to Hell” amely különleges videóklipet kapott, Ozzy főszereplésével, illetve a címadó dal az „Ordinary Man”. Ez utóbbi egy híres vendéggel készült: Elton John-nal. Már a dal felvétele közben tudta Ozzy, hogy a dal érzékeny témája miatt muszáj egy világklasszis vendéget meghívni a zongorához. Andrew Watts producerrel elutaztak Elton John-hoz aki örömmel vállalta nem csak a zongorajátékot, hanem azt is, hogy egy saját részt énekeljen a dalban. Elton John így nyilatkozott a közös munkáról: „Ozzy nagyon jó barátom, bármit megtennék érte. Eljött hozzám, és egy nap alatt megvoltunk a felvétellel.”

Az „Ordinary Man” február 21-től elérhető az Epic Records gondozásában.

1. “Straight to Hell”
2. “All My Life”
3. “Goodbye”
4. “Ordinary Man” (featuring Elton John)
5. “Under the Graveyard”
6. “Eat Me”
7. “Today is the End”
8. “Scary Little Green Men”
9. “Holy for Tonight”
10. “It’s a Raid”
11. “Take What You Want”

https://www.ozzy.com/hu

Hozzászólások

Hozzászólás