2018. április 20.

P!nk feltárta gondoskodó és liberális szülői énjét

Steszko Zsanett | 848 megtekintés

Lehet, hogy egy Grammy-díjas popsztár, aki vagány, vadóc viselkedésével és fiús külsejével vált ismertté, mégis Alecia Moore – ismertebb művésznevén P!nk – beismeri, hogy még mindig napról napra tanulja az anyaság fortélyait két gyermekével, a 15 hónapos Jameson Moon-nal, a 6 és fél éves Willow Sage-dzsel és férjével, Carey Harttal.

„Az a helyzet a neveléssel, hogy sosem tudhatod, hogy amit csinálsz, működni fog-e,” mesélte a PEOPLE magazinnak, ahol a héten ő szerepelt a különszám címlapján, gyermekei bájos gyűrűjében. „Leforrázva érzem magam, mikor a fejemben csodásnak hangzik, amit mondok, majd hátrafordulok és Willow üveges szemekkel bámul rám. Nem is tudom. Majd meglátjuk.”

A 38 éves P!nk, aki jelenleg a Beautiful Trauma turné keretében kalandozik, a (talán túlzott) szabadság érzését társítja Pennsylvania-i, Doylestown városában megélt gyermekkorához.

“Anyukám teljes idős állásban dolgozott és iskolába járt. Apukám biztonsági ügynök volt,” mesélte. „A testvérem és én biciklivel jártunk suliba és egész nap az erdőben játszottunk. Sok állatot mentettünk, fákat másztunk, sportoltunk, gimnasztikáztunk. Jó gyerekkorom volt.”

 

 

A saját gyermekeinél inkább a kötődésen alapuló, szoros gyermek-szülő kapcsolatban hisz. „Igen, hiszek a szeretetben, a törődésben,” mondja. „Hiszek abban, hogy a szükségletek találkoznak, a hit beteljesedik, és hiszek abban, hogy a gyerekeinknek tudniuk kell, hogy számíthatnak ránk és mi mindig ott leszünk nekik. Az én szüleim minden bizonnyal nem így gondolkodtak és végül is rendben felnőttem. Én mindig azt mondom Willow-nak, ’Meg fogom tanítani neked a szabályokat, úgyhogy tudni fogod, hogyan és mikor szegd meg őket.’”

Az énekes arra is törekszik, hogy a nemek szempontból semleges környezetet hozzon létre gyermekei számára. „De közben úgy érzem, hogy a nemileg semleges is önmagában egy címke, én pedig a címkék elhagyására törekszem,” magyarázza. „Egyáltalán nem szeretem a címkéket és annak a híve vagyok, hogy egy nő és egy lány akármit meg tud csinálni.”

Amit P!nk mindennél jobban pártol, az a „méltányosság és az igazságosság. És úgy hiszem, hogy egy fiú is meg tud csinálni akármit. Lehet motocross versenyző, de van olyan fiú barátom is, aki női ruhát hord. Ez nekem mind teljesen elfogadható. Szóval ilyen fajta háztartásban élünk.”

 

 

Ami a gyermekei jövőjét illeti, P!nk jobban aggódik „a világ miatt, amiben élünk.”„Szülőként rengeteg aggodalmam és félelmem van. Nagyon aggódós típus vagyok. Azt tudom, hogy ők rendben lesznek. Ők választották ezt a családot. Tudják, mit csinálnak. De azt nem tudom, hogy a világ rendben lesz-e, ezért sokat imádkozom. Sokat sírok. Sokat beszélgetünk. Sokat reménykedem. Sokat átkozódom.”

Egyelőre az énekesnő és férje próbálják „nem borzalmasan komolyan venni az életet”. „Sokat nevetünk. A legfontosabb a családi egység és az együtt töltött idő, a külvilággal sokkal kevesebbet törődünk.”

 

Forrás: PEOPLE magazin

 

Hallgasd vagy vásárold meg P!nk Beautiful Trauma című albumát az alábbi linken!

P!nk – Beautiful Trauma

Hozzászólások

Hozzászólás